2016 har vært en berg og dalbane av et år. Legendariske og kjære artister har falt fra som høstløv i oktober. Store stjerner som Guy Clark, Bowie, Cohen og Haggard har forlatt oss. Mens tapene av artister som Chris Porter og vår egen Henry Johnsen her hjemme har gjort Americanasjangeren fattigere. Sturgill har kranglet med det etablerte Nashville, blitt frosset ut og ignorert fra CMA, men istedet fanget en overraskende Grammy-nominasjon. En tidligere utfrosset artist, Robbie “Fuck This Town” Fulks, har også fått litt av den anerkjennelsen han har fortjent i 20 år, med dobbel Grammynominasjon.

Og så har vi da fått all denne fantastiske musikken. 2016 tar og gir, og har vært et unikt og inspirerende år for alle som er glad i musikk i og rundt vår oppfatning av Americanasjangeren. Americana har for første gang solgt mer enn “etablert” country i USA, og Americanafest i Nashville kunne by på store mengder av artistene vi presenterer i vår årsliste – og viste bredden og den utrolige tilveksten i sjangeren.

Vi håper det er både kjente og ukjente ting blant de 50 platene den samlede redaksjonen har likt best i år. God fornøyelse, og thanks for all the music!

 

49. The Cactus Blossoms – You’re Dreaming

The Cactus Blossoms - You're DreamingEt gnistrende album fra Minneapolis brødreduoen. Ingen andre artister i dette tiåret gjenskaper musikalsk magi fra stilarter som klassisk tradisjonell country, western swing og The Everly Brothers slik som The Cactus Blossoms gjør.

SpotifyFredagsvideo – Kjøp Vinyl

49. Zachary Lucky – Everywhere A Man Can Be

Zachary Lucky coverAlbumet inneholder ni låter, alle like gode, selv om de har noe forskjellig karakter. Felles for albumet er at det treffer en stemningsfase som de fleste mennesker kan gjenkjenne seg i og vakre fortellinger fra veier og landskap som ligger litt bortenfor der de fleste av oss har satt sine bein. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

49. The Jayhawks – Paging Mr. Proust

The Jayhawks - Paging Mr. ProustDet er alltid spennende når legendariske The Jayhawks gir ut ny musikk. Det virker som Mark Olson har forlatt Jayhawks-skuta for godt og atter en gang er det Gary Louris som alene sitter i førersetet. Det er ikke å til å komme unna at det er låtene som minner mest om Tomorrow The Green Gras og Hollywood Town Hall som fenger aller mest.

Spotify – Kjøp Vinyl

48. Okkervil River – Away

Okkervil River - AwayAustin-bandets åttende studioalbum vekker fortsatt interesse og skaper engasjement. Will Sheff sier selv at dette ikke føles osm et Okkervil River album, men at det allikevel er hans favoritt Okkervil River album.

Spotify – Kjøp Vinyl

47. Bonnie Whitmore – Fuck With Sad Girls

Bonnie Whitmore - Fuck With Sad GirlsBonnie Whitmore kommer fra Denton, Texas og er søster til Eleanor som spiller i bandet til Steve Earle. Bonnie selv har spilt sammen med de fleste av artistene vi elsker og hun er også eks-kjæreste til nylig avdøde Chris Porter. Fuck With Sad Girls er et kanonsterkt, til tider deilig rocka americana album.

Spotify – Kjøp digitalt på Bandcamp

45. Stephen Simmons – A World Without

Stephen Simmons World WithoutA World Without har blitt en positiv plate som man blir glad av, samtidig som den gir nok substans til ettertanke. Stephen Simmons beste så langt. Denne trenger du i platesamlingen.
(Rune Letrud)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp digitalt på Bandcamp

45. Covin & Earle – Colvin & Earle

Colvin and EarleDe har kjent hverandre i over tredve år og samarbeidet på mange scener og festivaler, men aldri klart å lage et studioalbum sammen før i 2016. To ringrever i bransjen som aldri blir for gamle til å ha det gøy sammen. En hyggelig overraskelse er Colvin & Earle, og en solid oppvarmer til neste års varslede countryalbum fra Steve.

Spotify – Kjøp Vinyl

44. The Westies – Six On The Out

Westies - SIx On The outJeg vet ikke om det kan merkes, men jeg elsker denne platen. En av de aller aller beste McDermott har utgitt, og han utmerker seg atter en gang som en av de mest ektefølte vokalistene jeg vet om – foruten å være en historieforteller av rang. (Rune Letrud)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp CD/Digital

43. Reckless Kelly – Sunset Motel

Grammynominert for “Best Recording Package”.

Reckless Kelly Sunset MotelBandet slapp Sunset Motel dagen etter konserten i Nashville, og var med rette spente på mottagelsen. Skal man dømme etter responsen de fikk når de spilte nye ting live, så hadde de lite å frykte. Og når man så har levd med denne platen i nesten tre måneder, så plasserer jeg den veldig veldig høyt i bunken over mine favorittplater fra Reckless Kelly. (Rune Letrud)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

42. Durand Jones & The Indications – Durand Jones & The Indications16-0043 Tip-on Outside PRINT NEW

En av årets store soulplater kommer fra nykommer og albumdebutant Durand Jones og bandet The Indications. Durand Jones har levert et monster av en soulplate og ennå har ikke verden oppdaget denne ekstremt talentfulle unge mannen.

Spotify – Kjøp Vinyl

41. Alejandro Escovedo – Burn Something Beautiful

alejandro-escovedo-burn-something-beautifulAlejandro Escovedo er en av disse folkene som alltid har vært rundt og alltid levert musikk av høy kvalitet siden tidlig på 80-tallet, uansett bandkonstellasjon. Årets utgivelse er intet unntak, men plata finnes dessverre ikke på streamingtjenestene og er for tiden utsolgt fra nettbutikken hans. Lytt på den ene teaseren som ligger på Spotify og sett deg på venteliste for fysisk format.

SpotifyKjøp Vinyl

40. The Hotelier – GoodnessThe Hotelier - Goodness

Massachusetts-band ute med sitt tredje album. Goodness er et alternativ rockealbum tradisjonen tro mot amerikansk musikkhistorie og den grenen som R.E.M. en gang brakte på bordet.

Spotify – Kjøp Vinyl

37. Jack Ingram – Midnight Motel

JackIngram_MM_cover_RGB_resizedSkal du først gjøre det med stil og følelse, med åpne kunstneriske kanaler og blottet for nødrim og kommersielle snarveier, så lar det seg nesten ikke gjøre å lage noe som er bedre enn Midnight Motel. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl


37. Karen Jonas – Country Songs

Karen Jonas - Country SongsKaren Jonas er en av Terjes store favoritter fra 2016. Hun leverer dønn solid tradisjonscountry med en stemme som går utenpå det meste. Uten den alt for tydelige countryknekken i stemmen så er hun et friskt pust i sjangeren, med et knippe flotte plater bak seg.

Spotify – Kjøp Vinyl

37. Blind Pilot – And Then Like Lions

“A darker shade of folk” kalte Wall Street Journal denne platen, som er skrevet i kjølvannet av et samlivsbrudd etter et 13 år langt forhold. Låtskriver Nebeker mistet også sin far i kreftsykdom i perioden hvor han skrev dette albumet. Kvalitetspop for mørke kvelder.

Spotify – Kjøp Vinyl


36. John K. Samson – Winter Wheat

John K Samson - Winter WheatÅpningslåten på Winter Wheat heter “Select All Delete” – der han sier “That hashtag wants me dead” – og i “Postdoc Blues” synger han blant annet “I believe in you and your Powerpoint”. Det er de monotone, og dagligdagse kampene som tas opp på Winter Wheat, en plate som burde fått mer oppmerksomhet både her på DoD og ute i den store verden.

Spotify – Kjøp CD

33. Sara Watkins – Young In All The Wrong Ways
Sara Watkins - Young In All The Wrong WaysBare smak på den tittelen. “Young in all the wrong ways”. Sara Watkins tar et oppgjør med frustrasjon og desperasjon vi alle har følt på, og gir oss nok en sterk soloplate mellom oppdragene med blant annet Decemberists og Watkins Family Hour.

Spotify – Fredagsvideo – Kjøp Vinyl

33. Jim Bryson – Somewhere We Will Find Our Place

Jim Bryson Somewhere We WIll Find The TruthBryson kan karakteriseres som Sufjan Stevens uten banjoene og kanskje en smule mindre eksperimentell. På sitt soloalbum av året har Bryson laget ti ungdommelig vakre låter som vil gi sommerdagene mening. (Jan Eiesland)

Spotify – Halvårsoppsummering

33. Howe Gelb – Future Standards
Howe-Gelb-Future-StandardsHvem så egentlig denne komme? Et piano-crooner-jazz album fra sjefen i Giant Sand. Gelb tar rett og slett en Sinatra, legger til litt Cohensk vokal og litt Chet Bakersk steming, og ut kommer det et album som er som skapt for å nytes i ro og fred en mørk høstkveld.

Spotify – Kjøp Vinyl

29. The Felice Brothers – Life In The Dark

The Felice Brothers - Life In The DarkVåre venner i Felice  Brothers har delt fanskaren temmelig effektivt mellom “hater denne” og “elsker denne” med Life In The Dark. Det er vindskeivt og mørkt, men samtidig intenst og kraftfullt. Det eneste vi kan anbefale er å sjekke den ut selv, og finne ut hvilken side av gjerdet du faller ned på.

Spotify – Kjøp Vinyl

29. Cotton Mather – Death Of The Cool

Cotton Mather Death Of CoolPå 90-tallet var Cotton Mather the SHIT blant ellers middelmådige Powerpop-band. Dette er deres første plate på 15 år, og her er det riff, hooks og harmonier nok til å holde deg lykkelig til langt ute i 2017.

Spotify – Kjøp Vinyl


29. William Tyler – Modern Country

William Tyler - Modern CountryPressemeldingen sier “Modern Country is a collection of songs about the vanishing America that still exists on back roads, in small towns, on AM radio stations.“. Og med en rekke Tweedy-kollaboratører med på laget, så har Tyler laget en plate som altså ikke er en countryplate, men en plate om et land som strever med det gamle slagordet “by og land, hand i hand”. Platen er instrumental, men budskapet hans kommer likevel tydelig frem i de gnistrende melodiene.

Spotify – Kjøp Vinyl

29. Matt Patershuk – I Was So Fond OF You

matt patershuk i was so fond of youMatt Patershuk er ikke en mann som synger om å drukne sorger i whisky. I stedet fyller han sitt glass med god whisky, løfter det opp til øynene, ser inn i glasset og forsøker å finne svar og en vei ut av sorgene og heller glede seg over minnene. (Rune Torsteinsen)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl


27. Cody Jinks – I’m Not The Devil

Cody Jinks - Im Not The DevilSaftig, tradisjonell country tonegir tekstene til Cody Jinks, som med sin klassiske, dype stemme utforsker typiske countrytemaer på aldeles utsøkt vis. Kjærlighet, tap av det samme, og amerikanske backroads og småbyer er naturligvis kulissene, og Jinks i senter av scenen tegner sine historier med bred og tydelig pensel.

Spotify – Kjøp Vinyl

27. Richard Shindell – Careless

Richard Shindell - Careless

Historiefortelleren Richard Shindell har blant annet med seg Larry Campbell når han på Careless spinner historier om gitarer som beholder sjelen til sin forrige eier, dystopiske fortellinger og selvsagt kjærlighet i ymse former og formater.

Spotify – Kjøp CD

BJ Barham RockinghamCOVERJPG26. BJ Barham – Rockingham

BJ Barhams solodebut er en stilstudie i låtskriverkunsten, der Barham stuper ned i sørstatsgotikken og sin egen og North Carolinas historie – og dukker opp igjen med en utsøkt samling små låtnoveller det er en fryd å låne øre til. (Rune Letrud)

SpotifyFredagsvideo – Anmeldelse – Kjøp Vinyl

25. Dinosaur Jr. – Give a Glimpse of What Yer Not

Dinosaur JRFansen elsker Dinosaur Jr. Og de svarer med å lage en plate som har blitt hyllet av både fans og kritikere i hele 2016. Rolling Stone sier det egentlig best: “Like the past three Dinosaur droppings, Give a Glimpse of What Yer Not presents more polished, reenergized (but not too much) versions of the fuzzy, impressionistic downer rock they helped pioneer 30 years ago.”

Spotify – Kjøp Vinyl

24. Lars Winnerbäck – Granit och Morän

Lars Winnerback - Granit och moranLasse, kjære Lasse. En lang periode med skrivesperre kom til en ende etter nesten tre år. Han giftet seg i 2016 med sin kjære Agnes Kittelsen, og ble liksom litt norsk. På Granit och Morän så er han som alltid sterk tekstmessig, og i et litt melankolsk og funderende landskap. Det mangler det lille ekstra for å være perfekt, kanskje han er for lykkelig? Noe vi unner ham av hele vårt hjerte, men vi ser på denne som en liten hvilepause.

Spotify – Kjøp Vinyl

23. Tim Easton – American Fork

Tim Easton American ForkHan gjentar seg ikke, han kommer hver eneste gang med noe nytt. Det vil ikke forundre meg stort om denne skiva er å finne på listene rundt om, når året 2016 skal gjøres opp. (Rune Torsteinsen)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl


22. Nick Cave & The Bad Seeds – Skeleton Tree

Nick Cave - Skeleton TreeNick Cave skriver om døden. Det er varemerket hans, og det han gjør og lever av. Når han i 2015 mistet sønnen Arthur etter en fall-ulykke, så setter det sitt preg på tekstene og på denne platen. Alt handler om tap og hvordan man håndterer det i etterkant. Så mørkt som bare Nick Cave kan.

Spotify – Kjøp Vinyl

21. Conor Oberst – Ruminations

Conor Oberst Ruminations-Front-CoverI kjølvannet av den store Bright Eyes boksen, så slapp Conor Oberst Ruminations. Et dypdykk i den mentale sfæren til en intens tenker.
To spor som virkelig vil sette spor etter seg er hans diskusjon om heltedyrkelse i “Next Of Kin” – som egentlig handler om intenst tap, og i “You All Love Him Once” fortsetter han på denne diskusjonen i delvis selvbiografisk form. Viktige låter, og en stor plate.

Spotify – Kjøp Vinyl

19. Stray Birds – Magic Fire

thestraybirds-magicfire-coverHele veien er tekstene gjennomførte og lyriske, og roterer rundt en akse av kjærlighet. Det er lengsel, savn, glede og kjærlighet. De forteller at de har jobbet sammen som aldri før, som en enhet der de har jobbet med tekster, harmonier og arrangementer nesten som én person. …..  Magic Fire er et av årets aller beste album. (Rune Letrud)

SpotifyFredagsvideoAnmeldelse – Kjøp Vinyl

19. Pinegrove – Cardinal

Pinegrove - CardinalEvan Stephens Hall har en fantastisk knekk i stemmen sin og musikalsk befinner Pinegrove seg i et vitalt og ungdommelig og oppsiktsvekkende vindskjeivt og skranglete indierock/alt.country landskap. Føler du at har hørt alt før, så kan du gjerne forsøke Pinegrove. Cardinal kan by på åtte originale og kruttsterke låter som tonefølge til hasardiøse sommerkvelder. (Jan Eiesland)

Spotify – Kjøp CD

margo price cover art18. Margo Price – Midwest Farmers Daughter

Klassiske countryhistorier blir ikke så mye tristere og stereotypisk enn dette, men så blir ikke klassisk countrymusikk så mye bedre enn dette heller. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

Wilco Schmilko17. Wilco – Schmilco

Jeff Tweedy og Wilco dukket plutselig opp igjen i høst med Schmilco, bandets tiende album. Lavmælt og til tider litt pussig, men veldig typisk og gjenkjennelig Wilco.

Spotify – Kjøp Vinyl

16. Hayes Carll – Lovers and Leavers

hayes carll cover loveandleaveLivet til Carll har endret seg på mange vis de siste årene og tittelen sier veldig mye om akkurat det. Det er mye nytt å elske i livet hans, samtidig er det et stort farvel både til gammel kjærlighet og plagsom avhengighet. Det handler ikke lengre så mye om å være beruset, i hvert fall ikke på annet enn av livet selv. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

15. Caleb Caudle – Carolina Ghost

Caleb Caudle Carolina GhostPå årets album fra Caudle, Carolina Ghost, er mannen ute på et område musikalsk der grensen mellom betydningsfullt eller overfladisk er som eggen på et finslipt samuraisverd. Det kan kanskje aller best sammenlignes med å gå på høyline uten sikring, fallhøyden er enorm og konsekvensene er katastrofale dersom man trår feil. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl


14. Leonard Cohen – You Want It Darker

Leonard Cohen - You Want It DarkerLeonard Cohens svanesang har blitt en særdeles respektabel og kritikerbejublet avskjed med musikkelskere verden over. 2016 ryddet unødvendig kraftig opp i rekkene, og selv om ikke Cohens dødsfall kom som noen overraskelse, så er det alltid trist når de store forlater oss. Med You Want It Darker så beviste Cohen at han for alltid vil bli stående som en av de aller aller største.

Spotify – Kjøp Vinyl

13. Austin Lucas – Between The Moon and The Midwest

Austin_Lucas_BTMATMBetween The Moon And The Midwest er Austins hittil beste plate, og han gjenskaper på en måte seg selv som en av de unge, sultne musikerne som blåser nytt liv i en skakkjørt og vanskjøttet countrysjanger – ved å presentere oss for vintage, geniun countrymusikk med moderne vri på temaer som aldri blir for gamle. (Rune Letrud)

SpotifyDoD SessionDoD Live – FredagsvideoAnmeldelse – Kjøp Vinyl

12. The I Don’t Cares – Wild Stab

wild stab westerberg_the i dont caresVi snakker altså om en av verdens største helter, Paul Westerberg, the grandmaster of The Replacements, the godfather of grunge, St. Paul, verdens tøffeste dude fra Twin Cities, Minnesotas store sønn, fyren som sparket igang alt det stilige som kom ut av Amerikas spreke indiescene, den gangen indie var mer enn sutring, og hans noe overraskende medsammensvorne Juliana Hatfield. Jeg tror jeg elsker Juliana Hatfield. Jeg vet at jeg allerede elsker Paul Westerberg. (Johnny Wilhelmsen)

Spotify – Anmeldelse – Kjøp CD

11. Becky Warren – War Surplus

Becky Warren - War SurplusWar Surplus er et av årets beste og mest fascinerende album. Historien som fortelles er sterk, personlig og skremmende aktuell. Platen er på alle måter viktig, men den er aldri mørk, trist og dyster. Den er hele veien en positiv rockeplate, og Becky Warren makter å gjøre dette temaet til noe som kan diskuteres i hverdagen. Samtidig som hun har laget låter som kan leve på egenhånd, uten temaets rammeverk rundt seg. Et mesterstykke som garantert vil etablere Becky Warren som en av våre beste låtskrivere. (Rune Letrud)

SpotifyFredagsvideo1 / Fredagsvideo2DoD SessionAnmeldelse – Kjøp CD

10. Malcolm Holcombe – Another Black Hole

Malcolm Holcomb Another Black HoleÅrets album inneholder sterkere låter enn noensinne tidligere og det er ikke grunn at Holcombe ofte blir sammenlignet med Guy Clark eller Townes van Zandt som låtskriver. (Jan Eiesland)

SpotifyAnbefalte plater – Kjøp CD

9. Big Shoals – Hard Lessons

big shoals coverHard Lessons er et album som selvsagt fortjener all oppmerksomheten det kan få. Den må karakteriseres som både spesielt anbefalt og obligatorisk kjøp i 2016 og den kommer garantert til å havne høyt på listen over årets plater. I hvert fall blant redaktørene til Dust of Daylight. Det har vi allerede klart å enes om. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

8. Grant-Lee Phillips – The Narrows

GrantLeePhillips_TheNarrows_COVER750Dette er virkelig et mesterstykke av et album. Et dypt personlig stykke arbeid som eksisterer ene og alene fordi Grant-Lee Philips har møtt livets harde realiteter og gleder med et åpent sinn. Dette er ikke tretten låter han har slengt sammen for å ha noe nytt å spille når han opptrer live. Nei, The Narrows føles som en nødvendighet. (Knut André Dale)

Spotify – Anmeldelse – Kjøp Vinyl

7. Robbie Fulks – Upland Stories

robbie fulks upland cover

Nominert til Grammy 2017 – Best Folk Album og Best American Roots Song

Der andre låtskrivere, med noen få unntak, gjenbruker gamle suksessoppskrifter og blir bleke kopier av seg selv jo lengre utover i karrieren de kommer, der blir Fulks bare bedre og bedre for hver plate som kommer. (Jan Eiesland)

SpotifyDoD Live Anmeldelse – Kjøp Vinyl

6. Sturgill Simpson – A Sailors Guide To Earth

Nominert til Grammy 2017 – Album of the Year og Best Country Album

sturgill-sailor-guide-earth-new-albumVel, knapt noen gang har jeg hørt et album som er så målrettet og bestemt. De supersmarte arrangementene med utviklingen av stjålne riff fra hver sjanger, den hinsides enorme produksjonslyden og det voldsomme trøkket i låtene og ikke minst konseptet og retningen er helt uventet og så langt fra forventningene man kan komme. Sturgill Simpson bruker i underkant av 39 minutter på å gi oss et jordskjelv av en plate. (Jan Eiesland)

SpotifyAnmeldelse – Kjøp Vinyl

5. Aaron Lee Tasjan – Silver Tears

Aaron Lee Tasjan…Låter som alle vil gjøre dagen og livet ditt akkurat det lille hakket bedre, akkurat slik Aaron Lee Tasjan håper på. For han gjør dette for at vi alle skal være venner, så lykkelige vi klarer, og ha suksess – hver for oss og sammen.

Mine venner; Aaron Lee Tasjan has arrived. Han er heldigvis den nye Cosmic Cowboy, for denne planeten blir raskt for liten.. (Rune Letrud)

SpotifyFredagsvideo 1 / Fredagsvideo 2Anmeldelse – Kjøp Vinyl 

4. Drive-By Truckers – American Band

DBT_AmericanBand_CoverDrive-By Truckers tar på seg den tunge oppgaven med å fortelle det amerikanske folket og USA’s politikere hvordan de alle må ta mer ansvar for å rydde opp i all brutaliteten og diskrimineringen som skjer rundt i landet deres til daglig. Drive-By Truckers forsøker med dette albumet, og med sin posisjon i det musikalske landskapet, å fortelle at man ikke kan bygge velferd, trygghet og rettferdighet dersom man i utgangspunktet har et hatsk forhold til enkelte grupper i samfunnet. (Jan Eiesland)

SpotifyFredagsvideo – Anmeldelse – Kjøp Vinyl

3. Michael McDermott – Willow Springs

Michael McDermott Willow SpringsDet er litt urettferdig å skulle la mine enkle ord beskrive denne åpenbaringen av en plate. Men jeg håper at den i det minste kan føre til at flere får opp øynene for denne artisten, låtskriveren og personen som har så mye på hjertet og ønsker å dele det med oss alle. (Rune Letrud)

SpotifyFredagsvideoDoD SessionDoD LiveAnmeldelse – Kjøp CD

2. Western Centuries – Weight Of The World

western_centuriesSkulle du være en av dem som mener at countrymusikken trengs å reddes, så er redningsmennene helt klart her, og hvis ikke, så tror jeg uansett at vi alle kan være enige om at Weight of The World er en fantastisk plate, og at Western Centuries er en gjeng det er veldig hyggelig å bli kjent med. Så don’t judge a book by it’s cover. Omslag kan av og til lyve, men i dette tilfellet var det en perfekt representasjon av innholdet, og innholdet er ikke noe mindre enn fantastisk! (Jan Kristoffer Dale)

SpotifySøndagsvideoAnmeldelse – Kjøp Vinyl

1. Richmond Fontaine – You Can’t Go Back If There’s Nothing To Go Back To

Årets vinner var på alles lister (med bare ett unntak). Richmond Fontaines avskjedsalbum har rett og slett satt dype spor hos redaksjonen, og er en så til de grader verdig vinner – og det klareste valget til “Årets album” i Dust of Daylights historie.

richmond fYou Can’t Go Back If There’s Nothing To Go Back To er en verdig avslutning på en karriere som strekker seg over 22 år og 10 studioplater. Fans vil ikke bli skuffet, og på mange måter føles det som om det er akkurat fansen denne plata er laga for. Ikke for å trekke nye lyttere, ikke for å imponere kritikere, men for å gi de av oss som elsker den litterære og romantiske tilnærmingen bandet har til musikken sin, akkurat det vi vil ha. Jeg kan bare si takk. (Jan Kristoffer Dale)

SpotifyDoD SessionAnmeldelse – Kjøp Vinyl

 

Forrige artikkelÅrets Norske Album 2016
Neste artikkelFredagsvideo: Ruby Red & The Moonshine Brothers – Silver Bells
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here