Tim Easton er en av de artistene jeg har ventet på nye saker fra. Rett og slett fordi han har gitt ut mange bra skiver gjennom mange år, og fordi han er en låtskriver som treffer noe hos meg. Han treffer meg både musikalsk og med sine tekster. Treffer meg sin allsidighet og sitt engasjement som kommer frem via musikken hans. 50-åringen fra Nashville, Tennessee har spilt seg gjennom hele Europa og USA siden han var i tenårene. Han har samarbeidet med en rekke store og kjente navn. Vi snakker om folk som Lucinda Williams, John Hiatt, Otis Gibbs, folk fra Wilco og fjorårets kanon, Aaron Lee Tasjan.

Tim Easton American ForkTim Easton er en forholdsvis ny artist i min bok. Jeg fikk øyne og ører opp for han for tre år siden, etter det var det aldri noen vei tilbake.  De som har fulgt Easton forstår da fort at det var skiva hans fra 2013, Not Cool som slo hardt ned i meg og gjorde sitt til at jeg fikk meg en ny musikalsk følgesvenn. Not Cool er alt annet enn not cool, den er rett og slett über cool, kanskje hans aller beste noensinne. Denne skiva er en av de aller beste som kom i 2013, og ei skive jeg spiller ofte fortsatt.

Nå er altså Tim Easton tilbake med en splitter ny skive. Skiva har fått tittelen American Fork og inneholder 8 låter. Den kommer ut på labelen Last Chance Records i USA og på At The Helm Records i Europa. Skiva er produsert av Patrick Damphier og musikerne som utgjør bandet i tillegg til Easton, er følgende folk. Robbie Crowell: Multi-Instrumentalist  (Deertick, Turbo Fruits), Jon Radford: Trommer, Michael Rinne: Bass, Russ Pahl: Pedal steel. I tillegg kommer strykere og vokaler.

Åpningssporet på skiva, “Right Before Your Own Eyes” henter frem smilet mitt fra første stund. Dette sitter som ei kule. Groovy og fett så det holder. Den får meg faktisk til tenke litt tilbake både The Band og tidlig Little Feat.

Låt nummer 2. “Killing Time” er kanskje tiltenkt rollen som tittellåt. Teksten er av beste Tim Easton sort. Det ligger en klar melding i linjene her. Ikke kast bort livet ditt, kom deg på jobb og ikke bare sitt hjemme å la tida di drive vekk.

They say that youth is wasted on the young,
and you can’t teach an old dog something new.
But I say Rock & Roll can still change the world,
so don’t let your life be wasted on you.

Don’t hang there like a broken door.
Find out what you’re living for.
There has to be something more than just killing time

Happy to never know.
Remind me what we’re fighting for.
Just get up and go to work.
Eat your American Pie
with your American Fork.

Skiva snurrer videre med fin sak i form av en hyllest til Elmore James og musikken som kom på hans tid. En låt som får meg til å trekke opp kortet det står Ry Cooder på.
Videre dras du med inn til bluesen i låta “Gatekeeper”.

Folkrockeren viser også at han kan å snekre sammen en vakker ballade i låta “Burning Star”. En av mine umiddelbare favoritter på skiva er låta “Alaskan Bars Part 1″. her drar han på litt mer, og denne rocker’n av ei låt er spot on for undertegnede. Jeg bare elsker draget som denne låta kommer med. Den byr på mye av det jeg digget på Not Cool, altså en deilig eim av rockabilly.

På skivas to siste låter roer det seg ned igjen. “Now vs. Now” er rett og slett ei nydelig låt som jeg kjenner på meg at vil vokse fremover etter hvert som skiva får flere runder spilt. Avslutningssporet “On My Way” er tilegnet hans 5 år gamle datter. Den skal etter hva jeg har forstått være en nattasang til henne. Fin som få er den iallfall.

American Fork er ei skive som går rett hjem hos meg. Den hverken kan eller skal måles opp mot fantastiske Not Cool fra 2013. Ganske enkelt fordi det er en helt annerledes skive. Noe som for øvrig er et stort pluss hos Tim Easton. Han gjentar seg ikke, han kommer hver eneste gang med noe nytt. Det vil ikke forundre meg stort om denne skiva er å finne på listene rundt om, når året 2016 skal gjøres opp.

Så er det bare for oss her på berget å håpe på at Tim Easton snart finner veien til Norge, og at vi slipper å vente 3 nye år på neste skive.
God Lytt!

Besøk Tim Easton. Og på Facebook. Kjøp platen hos Last Chance Records. (Vinyl & CD). Eller hos At The Helm i England (CD)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here