2016 tegner til å bli et unikt år for de av oss som liker musikk som ligger litt på siden av de 20 låtene som til enhver tid spilles ihjel på radio. Det blomstrer som aldri før i undergrunnen i norsk musikkliv, og americanasjangeren (utvidet og mer bredtfavnende enn på lenge) kan se tilbake på noen år med en rekke gode utgivelser. Og i år har godbitene stått i kø, og de fortsetter bare å komme. Små labler som Vestkyst, Jansen, SkiPop og ikke minst Safe & Sound Recordings sørger for at norske, uavhengige band får en plattform å støtte seg på.

Klubber som Drammenicana, Die With Your Boots On, og Americanakvelder på Buckley’s har sørget for at band som Darling West, The Northern Belle, Lucky Lips, Silver Lining, Ruby Red & the Moonshine Brothers, Unnveig Aas, Roger Græsberg & Foreningen, Robert Moses, Johnny Red & The Prayerhouse People og en rekke utenlandske band og artister har en scene å spille på.

Vi kan bare håpe at trenden sprer seg til resten av landet, og at oppturen som også DoD Live merker på huskonsert-fronten brer om seg så alle får nyte godt av all den nye, gode musikken som kommer ut. Det er færre og færre som sitter klistrer til NRK for å få oppleve ny musikk, noen må begynne å invitere Christer Falck på DWYBO og huskonserter i Oslo, så han ikke er så sint på Åge.

Dingus - Ahead of Her GameEt av de nye bandene som vi har blitt veldig glade i er straks klare med debutplate. Den slippes i november, og nå kommer en etterlengtet forsmak – singelen “Ahead Of Her Game”. Sikre kilder rapporterer at platen er minst like bra som denne lille forsmaken kan tilsi.

Drammensbandet Dingus består av Aleksander Austad på vokal, munnspill & gitar, Emil Kraugerud på gitar, piano & vokal, bassist Simen Kjeksrud, trommeslager Stian Kjeksrud og lapsteelmaestro Jens Christian Wiik.

Platen kommer ut på Alexander Lindbäcks Safe & Sound Recordings, som på kort tid har blitt en institusjon i det norske Americanamiljøet – og kunnet by på en imponerende bunke singler og album som treffer Dust of Daylight perfekt.

Og idag har vi fått æren av å by på en eksklusiv norgespremiere på låten “”Ahead Of Her Game”. Første gang jeg hørte den tenkte jeg bare “AAaahhh… de har hørt på akkurat de riktige Neil Young-låtene”. Det er så perfekt og deilig vindskeivt, og du kan høre arven etter St. Thomas sveve i bakgrunnen og spre inspirasjon til Drammenicana-gjengen.

Nyt låten. Besøk Dingus på Facebook. Vent på platen! Gled deg.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/279496524?secret_token=s-LTqk1″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Forrige artikkelDwight Yoakam gir ut bluegrassplate
Neste artikkelTim Easton – American Fork
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here