En av countrymusikkens aller største stjerner er om få uker klar med nytt album. Dwight Yoakam har en platekontrakt med storselskapet Warner, der han gav ut i sitt forrige album, Second Hand Heart, et album som fikk solid omtale både blant kritikere og publikum. Nå har han fått «fri» fra sin kontrakt, for å gjøre litt andre ting i påvente av hans neste studioalbum, og dermed så fant Dwight på at han skal gi ut en bluegrassplate på legendariske Sugar Hill.

Swimmin’ Pools, Movie Stars… kommer ut 23. september og inneholder tolv låter. Elleve av hans egne låter i ny drakt og en gnistrende coverversjon av Prince’ «Purple Rain». Et snålt valg og nærmest en umulig oppgave, men er det noen som kan komme unna med slikt så er det Dwight Yoakam.

Jeg har hørt gjennom hele albumet og kan bare si at jeg aldri har hørt mannen friskere på snart 30 år. Yoakam har tatt med seg en stjernelag av bluegrassmusikere i studio og ni mindre kjente låter og to av de kjente fra karrieren hans, blant annet «Guitars, Cadillacs…», pluss den ene coverlåten. Resultatet høres helt suverent ut. Første singelen, «These Arms» fra A Long Way Home fra 1998, er sluppet på strømmetjenester og vi tenkte det var lurt å poste både bluegrassversjonen og originalen, så vi kan sammenligne litt.

Gled dere til 23. september alle Yoakam fans, dette er et overskuddsprosjekt i ordets rette forstand. En virkelig godbit er på vei.

Pre-order iTunes 

SHARE
Forrige artikkelJack Ingram – Midnight Motel
Neste artikkelPremiere: Dingus – Ahead Of Her Game
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here