fbpx

The Rainmakers – Bodø, 04.02.2012

Lørdag 4. februar skulle vise seg å bli et av turnéens absolutte høydepunkter. Konserten på Sirus kniver med Parkbiografen om turens beste show, og Bodø vinner uansett på beste publikum og gjennomførte opplevelse.

Turen gikk fra Orkdal til Værnes, for fly videre til Bodø. Alt av nymotens jetfly var forlengst fullbooket så vi tok plass på en Widerøe-maskin og suste avgårde nordover. Kun avbrutt av mellomlandinger i Brønnøysund og Mo i Rana.

Vel fremme i Bodø inntok man Sinus, som hadde overtatt konserten etter at Rock endret navn og profil. Hyggelige og proffe lyd og lysfolk sørget for en kjapp og effektiv soundcheck som bar lovnader om en kraftig opptur på tampen av turen.

Sinus viste seg å være en steinkul rockeklubb, med et backstagerom som var som å ta et steg tilbake til bestemors stue på 70-tallet. Jeg må innrømme at jeg misunner Bodøværingene et slik sted, man skal faktisk lete land og strand rundt før man finner noe tilsvarende.

Bodø ble utforsket før showtime, og for en som kun har mellomlandet der en gang på vei fra Øverbygd til Oslo så var det en udelt positiv opplevelse. Kald og sur vind, men en fantastisk by med hyggelige mennesker overalt.

Og når konserten startet, så viste det seg at alle de hyggelige menneskene hadde tenkt seg på Rainmakerskonsert – for Sinus var fylt til randen av smilende mennesker. Og de hadde ventet på The Rainmakers!

Gutta hadde gode minner etter de to konsertene de spilte i Bodø på 90-tallet, men en slik mottagelse var over all forventning – og gutta leverte varene så det holdt.

Bob Walkenhorsts forvandling fra personen han er backstage og utenfor konsert til den altoppslukende rockestjernen som alene fyller et helt rom slutter aldri å imponere meg. Og denne kvelden skrudde han alle knottene på fullt, og tok total kontroll over lokalet og publikum fra første tone.

Nevnes må også Pat Tomek, som virkelig er en oversett trommeslager i stjerneklasse. For noe mer stødig og slagkraftig skal man lete lenge etter. Den mannen holdt rocketoget i gang fra første konsert, og slappet ikke av før han kom hjem.

Bob Walkenhorst sang “Small Circles” så en gråtende kvinne foran scena måtte brøyte seg vei INN på scena for å gi ham en klem etter låten, før hun ryddig og pent gikk ned igjen.

En sjelden avlevering av en glitrende “Rockabilly Standard” kom snikende frem fra under teppet, og gutta gjorde rett og slett sitt ytterste for å gi Bodø det de hadde fortjent for å ha ventet så lenge.

“Missouri Girl” og “Long Gone Long” fikk også sine trolig beste avleveringer denne kvelden, og etter konserten så kjøpte Bodøværingene rubb og rake av det som var igjen i den omreisende Rainmakers-butikken.

Turnéen var over, folk fikk sine autografer og bilder med The Rainmakers – nå kan vi bare vente og se frem til neste møte med dette bandet som bare blir bedre og bedre.

Hør “Rockabilly Standard”:
[media id=589 width=650 height=20]

Siste artikler

Lest dette?