fbpx

…mens vi venter på Dingus (så gir de ut en single!)

Drammenicana er velkjent for de fleste som bruker tid til å lytte på musikk i og rundt den etterhvert noe utvannede Americanasjangeren. Gjengen bak konseptet har trukket en rekke av våre største favoritter til Drammen, og dette smitter naturlig nok over på musikere i miljøet. Ryktene har lenge gått om Dingus, og noen smakebiter rundt om på nettet har ikke gjort spenningen mindre. I fjor ble de tat inn under vingene til Alexander Lindbäcks nye plateselskap Safe & Sound Recordings, og da begynte ting å skje… og idag har vi verdenspremiere på den nye singelen “Die Young”.

Et album er under oppseiling, og smakebitene som har dryppet ut fra Safe & Sounds hovedkvarter har vært nok til å jage opp interessen i Dust of Daylights redaksjon. De oppgir selv å være inspirert av folk som Steve Earle og Jason Molina (som jo er musikk i våre ører…. *trommelyd her*), og det kan merkes, særlig i låten “Wanderer”. Bandet sjangerplasserer seg selv som alt.country, og det passer nok Dingus bedre enn den store samlebolken “Americana”. Det er både Uncle Tupelo og Son Volt å finne her, og her hjemme minner de meg mye om vår gode venn Anders Dahlberg.

Først ute var singelen «Time To Lose», som slapp i november: (Spotify, Wimp, iTunes)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175619478″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Deretter kom låten “Wanderer” i desember: (Spotify, Wimp, iTunes)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184580671″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Noe av det mest imponerende med denne gjengen er at de aldersmessig ligger mellom 20 og 23 år. For oss gamle gubber så er det godt å se at det er håp for generasjonen som kommer etter, hvor i overkant mange tror Madonna skrev “American Pie” og at vokalisten i Queen var med i American Idol.

Dinguspresse_small

 

Den nye singelen til Dingus er også den beste av trilogien. “Die Young” er ekte alt.country, slik vi kjenner og elsker det fra den gang alt.country ble spilt av obskure band i Sambandsstatene. Her er det både Bottlerockets, Uncle Tupelo og et snev Old 97’s. Men viktigst av alt er det at jeg hører store deler Backsliders her. Og å låte som Verdens Beste Band gjorde når de var på absolutt topp er i mine ører det beste som finnes…

Platedirektør Lindbäck mumler om en plateutgivelse til høsten, så vi kan ikke annet enn å holde pusten som best vi kan og vente i endeløs spenning.

Lørdag 24. januar er det releasekonsert på Auds i Rosenkrantz gate i Oslo. Heng deg på Facebookeventen.

Vi er ikke så rent lite stolte av å kunne presentere: Dingus – “Die Young”.
Finn den også på SpotifyWIMP og iTunes fra 24. januar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/184743901?secret_token=s-ndmsA” params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true”/]

Siste artikler

Lest dette?