fbpx

The Monthly Iceberg

Logo ved Pål Hilmar Sollie

Her finner du alle innlegg i serien The Monthly Iceberg, hvor vi i samarbeid med Howard Iceberg presenterer hans låter.

 • The Monthly Iceberg: Indescreet
  Howard Iceberg har nok en gang sagt seg villig til å dele sine tanker rundt sin enorme katalog. 2015 starter med en saftig coverlåt. Det er selvsagt en Howardlåt som blir covret, og bandet som står for coverversjonen er Kansas Citybandet Victor and Penny. Vi lar Howard presentere både band og låt. This is a cover of ...
 • The Monthly Iceberg: How We Fall Apart
  Howard Iceberg er tilbake, og denne måneden byr vi på en uutgitt låt fra hans studiosessions i mai i år. Låten heter “How We Fall Apart”, og er en herlig liten sak med et temmelig omfattende tema. Vi lar som vanlig Howard selv presentere låten; “How We Fall Apart”—Another one of those reflections on mortality, and how ...
 • The Monthly Iceberg: Now That It’s Too Late
  Ny måned. Nytt Iceberg. I dag byr vi på nok en uutgitt låt fra Howard Iceberg, som ble fullført i mai i år. Det er en sterk tekst og et viktig budskap som finner veien til sitt publikum gjennom Howards låt “Now That It’s Too Late”. Ikke vent for lenge med å si de viktige ...
 • The Monthly Iceberg: All I Hear Is Goodbye
  Vi har hatt en liten pause i The Monthly Iceberg, for Howard har vært temmelig opptatt i studio den siste tiden. Hans faste trommeslager og studiotekniker Pat Tomek hadde med en cd med et knippe flett nye låter, da Rainmakers gjestet Norge tidligere i sommer – og tro meg når jeg sier at dette må ...
 • The Monthly Iceberg: Leavin’ Kansas City
  Howard Iceberg & The Titanics ga i 1999 ut den fantastiske Hindu Equations, som er et perfekt stykke musikk i mine ører. Jeg valgte ut en låt fra denne platen til Howards mai-utgave av The Monthly Iceberg. Årsaken er rett og slett at denne låten er en riktig så frisk og fjong countrylåt med fele og ...
 • The Monthly Iceberg: In Any Other Lifetime
  Vi er endelig på track igjen med The Monthly Iceberg – etter at en hektisk timeplan i Kansas City førte mars-utgaven ut over sidelinjen for aldri å bli sett igjen. Låten “In Any Other Lifetime” ble utgitt på platen John The Baptist & Sanders The Colonel i 1992, og er en av mine favoritter fra Howards penn. Han ...
 • The Monthly Iceberg: When It All Falls Down
    Etter en liten januarpause, så er vi nå tilbake med The Monthly Iceberg. Howard er som vanlig på besøk i studio hos Pat Tomek hver uke, hvor de spiller inn nye låter – og av og til finpusser de også på tidligere opptak. I november gjorde de “ferdig” (i den grad en av Howards låter noen ...
 • Adventskalender 2013: 2. desember: Howard Iceberg
  I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten. 2. desember tilhører Howard Iceberg. Denne måneden slår vi sammen The Monthly Iceberg, hvor Howard Iceberg selv presenterer en av ...
 • The Monthly Iceberg: Throw ‘Em Out
  Det er første mandag i november, og vi er tilbake i rute med The Monthly Iceberg. Vår gode venn fra Kansas City presenterer idag en låt fra sitt monumentale bok-sett Welcome Aboard. “Throw ’em Out” ble skrevet i en periode hvor USA så med håp frem mot et nytt presidentskap, etter 8 år med Bush-administrasjonens til ...
 • The Monthly Iceberg: High Up In Portugal
  Vi har atter en gang hatt en måned med prioriteringer mot et stadig mer hektisk privatliv, både bloggredaktøren og Howard Iceberg. Men trofaste lesere og lyttere av The Monthly Iceberg har ikke ventet forgjeves, for her er vi igjen – bare en uke og en dag forsinket! Også denne gangen presenterer vi en flett ny og ...
 • The Monthly Iceberg – In This Lonesome Town
  Det har vært en tung uke for våre venner i Kansas City. Et av navene i byens musikkliv, Abigail “Abby” Henderson gikk bort forrige tirsdag, etter mange års kamp mot kreft. Og Howard ønsker å hylle sin gode venn i månedens Iceberg. Etter en opplevelse i New Orleans, der de hadde en gratisklinikk for musikere, så ...
 • The Monthly Iceberg: Something Comes Through
  I 1995 ga Howard Iceberg ut platen Short Songs For Temporary People. En aldeles glitrende samling som viser Howard i en av sine absolutt sterkeste perioder. Låten er spekket av utrolig fengende melodier til Howard å være, og er ganske gjennomført på produksjonssiden, sammenlignet med bunkene med demoer jeg har liggende. Tekstene er til tider hakesleppende ...
 • The Monthly Iceberg: Life’s Supposed To Hurt
  Junibidraget til The Monthly Iceberg ble av mystiske årsaker liggende upublisert. Vi er tilbake på skinnene igjen nå, og månedens bidrag til The Monthly Iceberg er en helt fersk låt fra Howard og hans pågående innspillingsprosjekt i Pat Tomeks studio i Kansas City – denne gangen med en litt uvanlig bandsammensetning… Fra en bunke låter jeg ...
 • The Monthly Iceberg: Lonely For Your Love
  Det er første mandag i mai, og tid for The Montly Iceberg! Denne gangen har vi en saftig godbit som heter “Lonely For Your Love”. Howard sier jo selv at han samarbeider med alt og alle, og enhver som han spiller med er automatisk en Titanic. I dette tilfellet har han med seg garagebandet Bleachbloodz – ...
 • The Monthly Iceberg: More Than Friends
  Månedens Iceberg er nok en blodfersk låt fra Howard Iceberg og Pat Tomeks evigvarende studioprosjekt. Hver eneste uke møtes de to i Pat Tomeks studio i Kansas City, hvor de flikker videre på allerede innspilte låter – samt spiller inn rammeverket til de nye låtene Howard har skrevet i løpet av uken. Månedens låt heter “More ...
 • The Monthy Iceberg: “All I See Is You”
  Denne måneden tok Son Volt litt over, og mandagen for det månedlige isfjellet seilte forbi helt usett og uhørt. Som en liten erstatning så har vi linet opp en virkelig godbit i dag. Dette er så ferskt som det kan få blitt, og ble spilt inn i Pat Tomeks studio i Kansas City i løpet ...
 • The Monthly Iceberg: Moonlight on Missouri
  Første mandag i februar, første Monthly Iceberg på Dust of Daylight – og det tiende Isberget i serien. Da er det intet mindre enn på sin plass å feire, og det gjør vi ved at Howard Iceberg presenterer en av sine aller fineste sanger, den nydelige “Moonlight On Missouri” – innspilt med de fantastiske Tummons ...
 • The Monthly Iceberg: Maybe You’re Missing Me Too
  Det er første mandag i januar, og det betyr årets første utgave av “The Monthly Iceberg”. Dagens lille fortelling fra Howard Iceberg innbefatter løgn og fanteri, et trekkspill og hvordan han (som Todd Snider sier det) befant seg på The Right Place At The Right Time – og plutselig fant seg selv som medlem i ...
 • The Monthly Iceberg: Christmas In Missouri
  Vi har startet på julemåneden, så hva er mer naturlig enn å la årets siste Monthly Iceberg tilfalle låten “Christmas In Missouri”. Låten finner man på Howards plate “Final Fade”, og ved siden av en herlig mandolinsolo så har den en tekst som handler om å dele høytiden med venner, familie og de som ikke har ...
 • The Monthly Iceberg: LA When You’re All Alone
  Howard har en helt spesiell sak til oss denne gangen, nemlig tre forskjellige versjoner av låten “L.A. When You’re All Alone”. En tidlig soloversjon, en med fullt band – og en coverversjon fra den store hyllestkonserten i fjor høst. Jeg presenterte denne låten på denne måten i min anmeldelse av Howards monumentale boks “Welcome Aboard”: Fra et ...
 • The Monthly Iceberg: The Ron Express
  The Monthly Iceberg # 6 : The Ron Express. En fantastisk historie om Howards reise til Costa Rica, der han møtte Fidel Castro…
 • The Monthly Iceberg: Hotel Alhambra
  The Monthly Iceberg # 5: Hotel Alhambra i Granada er et imponerende skue, og inspirerte Howard Iceberg til å skrive denne sangen om forsvinnende lys, tilbakeblikk og venner og kjære.
 • The Monthly Iceberg: Shake Your Sugar
  The Monthly Iceberg # 4 – Shake Your Sugar. Et obskurt opptak fra et radioshow er det eneste opptaket av denne låten, som har noen av de beste tekstlinjene Howard har produsert.
 • The Monthly Iceberg: Calling Robert Burns
  The Monthly Iceberg # 3 – Calling Robert Burns. The Wilders fremfører “Calling Robert Burns”. Fra hyllestshowet “Raising The Titanic”.
 • The Monthly Iceberg: Lauren
  The Monthly Iceberg # 2 – Lauren. Fremført av Howard Iceberg & The Titanics. Video fra hyllestshowet “Raising The Titanic”.
 • The Monthly Iceberg: Count On Me
  The Monthly Iceberg #1 – Count On Me, fra hyllestshowet “Raising The Titanic”. Fremført av Atlantic Fadeout

Siste artikler

Lest dette?