Første mandag i februar, første Monthly Iceberg på Dust of Daylight – og det tiende Isberget i serien. Da er det intet mindre enn på sin plass å feire, og det gjør vi ved at Howard Iceberg presenterer en av sine aller fineste sanger, den nydelige «Moonlight On Missouri» – innspilt med de fantastiske Tummons Sisters fra Kansas City.

Den offisielle utgivelsen av denne låten finnes på Howards boks «Welcome Aboard», og er track2 på volume 11. Den kan kjøpes på Howards Bandcamp.

Versjonen vi skal få høre her er fra hyllestshowet til Howard Iceberg – «Raising The Titanic» – og det er selvsagt Tummons Sisters som fremfører «Moonlight On Missouri».

Vi lar først Howard presentere låten:

«Moonlight on Missouri» —(also known as «Hazel’s Song»)—– I’d been hearing about these two sisters who had started singing out in the clubs here. I made it to one of their shows, and Emily and Beth Tummons knocked me out. We talked after their set about possibly working together sometime. Beth had her brand-new baby Hazel with her.

That night, still under their spell, I went home and wrote this song. It’s the only lullabye I’ve ever written. The Tummons Sisters kindly recorded it for me; and then did this live version at the Howard show. When they’re not singing together, Emily spends much of her time working with Mayan Indians in rural Guatemala; and teaches an obscure Mayan language at the University of Kansas. Hazel isFø three now, and Beth spends most of her time raising Hazel and another kid she’s had since then. Beth sometimes sings Big Band jazz with a group out of St. Louis. That’s a buddy of mine, Jeff Larison, on pedal steel; and my long-time partner-in-crime, Rainmaker Pat Tomek, on drums.  Johnny Nichols from the Grisly Hand played bass, and Josh Mobley from a couple of local bands played keyboards.

A couple of notes re the lyrics. Kansas City is mostly located in the State of Missouri. The dogwood is our state tree, and the bluebird is our state bird. But after we recorded the song, I found out that Beth and Hazel actually live just across the state line; so I shoulda been writing «Kissing in Kansas». I’ll get to that one some other time, but I’m pretty sure it won’t be a lullabye.»

[youtube_video]http://www.youtube.com/watch?v=4VnlaouqJ5U[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelCarrie Rodriguez – Give Me All You Got
Neste artikkelThe SteelDrivers – Hammer Down
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here