Det er første mandag i mai, og tid for The Montly Iceberg! Denne gangen har vi en saftig godbit som heter “Lonely For Your Love”.

Howard sier jo selv at han samarbeider med alt og alle, og enhver som han spiller med er automatisk en Titanic. I dette tilfellet har han med seg garagebandet Bleachbloodz – som trøkker til med et heftig komp på et knippe Howardlåter.

Vi lar Howard selv fortelle, før vi kommer til musikken og bonusmaterialet!

Howard_Face_SmallLonely for Your Love

-I wrote this song thinking to hand it off to a local R & B group. But at the time I was hanging with this young Ramones-type band, The Bleachbloodz—all motorcycles, black leather jackets, and chains. They said no, it should be a Velvet Underground song… so I recorded it with them their style, added some female harmonies, & this is how it ended up.

That same year, they did 3 of my songs at Kansas City’s annual music awards show, and someone with a cellphone camera shot it. (Search youtube for “Bleachbloodz Howard Iceberg” and then look for the video titled “Bleach Bloodz-Live at the PMAS“.) My guitar player Gary and I joined them for the last song, “Sentimental”, which was covered this past year by Norway’s own Lakeview Men on their 2012 EP.

 The video is pretty fuzzy, but you can still see why they won the award that night for K.C.’s best garage/punk band. I recorded a few more songs with them, but within a year they had broken up, like all great garage bands.

Howard Iceberg & The Titanics (i dette tilfellet Bleachbloodz) – Lonely For Your Love. Finnes på cden “Welcome Aboard. Vol.1“:
[media id=842 width=650 height=20]

Som en liten bonus så deler vi også de andre fire låtene Howard spilte inn med Bleachbloodz før de imploderte.

“Everyone Knows It’s Summer”: (Fra “Welcome Aboard. Vol.7”)
[media id=843 width=650 height=20]

“True Confessions”: (Fra “Welcome Aboard. Vol.4“)
[media id=844 width=650 height=20]

“Honky Tonk Girl”: (Fra “Welcome Aboard. Vol.4“)
[media id=845 width=650 height=20]

Pat Tomeks remix av “A Little Bit Of Luck” – med Howard Iceberg & Bleachbloodz – finnes også på “Welcome Aboard. Vol.7“.
[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/pat-tomek/little-bit-of-luck[/soundcloud]

Forrige artikkelSteve Martin & Edie Brickell – Love Has Come For You.
Neste artikkelThe Reneaus – The Season
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here