I 1995 ga Howard Iceberg ut platen Short Songs For Temporary People. En aldeles glitrende samling som viser Howard i en av sine absolutt sterkeste perioder. Låten er spekket av utrolig fengende melodier til Howard å være, og er ganske gjennomført på produksjonssiden, sammenlignet med bunkene med demoer jeg har liggende. Tekstene er til tider hakesleppende fantastiske, og Short Songs For Temporary People har på kort tid blitt en av mine favorittplater.

Den er jevnlig å finne på eBay og av og til også hos bruktsjappene som bruker Amazon som utsalgskanal, så den er temmelig greit tilgjengelig.

På den platen er det en låt som heter “Something Comes Through”, som for meg er platens sterkeste spor. Her forteller Howard om låten;

Howard_Face_Small

“Something Comes Through”—This one is from abt 20 years ago. Started out as a guitar riff I stole from a bootleg of a Dylan show. Then the first line came to me, and from there the song just wrote itself.

It’s a made-up story, but parts of it I borrowed from my past and future. I was chasing this feeling I get now and then that there’s something bigger and better out there than what we see day to day. And that, whatever it is, every now and then we do get a sideways glance of it——something comes through.

Jeg bare elsker måten Howard kommenterer låten på, og sier “parts of it I borrowed from my past and my future.”

Det beskriver på alle måter hvordan en låtskriver av Howards kaliber jobber.

Hør “Something Comes Through”:
[media id=858 width=650 height=20]

Forrige artikkelFredagsvideo: Ha Ha Tonka – live på Backyard Barbeque Festival 2013
Neste artikkelDead Professionals
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here