Møt Dead Professionals. John Harouffs soloprosjekt som ved hjelp av enkle virkemidler klarer å være akkurat så fengende at du ikke kan unngå å bli revet med. Prosjektet som har blitt sammenlignet med alt fra Elvis Costello til Nick Lowe og 80-tallets Bruce Springsteen er nedstrippet rock kombinert med 80-talls popmelodier.

Jeg mottar stabler med eposter hver eneste dag, og når ord som “drum-loop” og “80s pop” befinner seg i samme epost, så er sannsynligheten temmelig stor for at den havner i den store mappen som heter “Trash”. For det er det jo, helt ærlig, 98% av det som  man får tilsendt. Og man lærer seg temmelig fort å sortere ut hva som er verdt å bruke tid på, i forhold til ha som bare kan ignoreres.

Men i noen tilfeller tar man feil. Noe jeg tydeligvis gjorde når Dead Professionals havnet under slett-knappen.

Men John Harouff er ikke en mann som lar seg avfeie av en sletteknapp. Han gjorde det som så veldig mange dropper. Han fulgte opp sin originale mail, med kopi av den førstemailen for å henvise til tidligere avsendt informasjon – og på en meget høflig måte opplyste han at han nå hadde laget en video til singelen han tidligere hadde oversendt.

Og er det en ting som får meg til å klikke (på linker), så er det en høflig oppdatering som inneholder en videolink. Jeg liker musikkvideoer. Enkelt og greit.

Så omsider fikk jeg ta del i Dead Professionals første låt. Og den er så fjong at jeg rett og slett vil dele den med dere…

Under finner du soundclouden til låten “Downtown at Sundown” – som du også kan laste ned helt GRATIS! (klikk på nedoverpilen helt til høyre i audiostreamen).

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/deadprofessional/downtown-at-sundown[/soundcloud]

 

Videoen til låten er rett og slett steikandes kul;
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vukuA2o-0B4[/youtube]

 

Og som om ikke det var nok, her er låten “Don’t Be Cruel”;
[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/deadprofessional/dont-be-cruel[/soundcloud]

Besøk Dead Professionals

Forrige artikkelThe Monthly Iceberg: Something Comes Through
Neste artikkelMilk Carton Kids – The Ash & Clay
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here