The Monthly Iceberg: High Up In Portugal

Logo ved Pål Hilmar Sollie

Vi har atter en gang hatt en måned med prioriteringer mot et stadig mer hektisk privatliv, både bloggredaktøren og Howard Iceberg. Men trofaste lesere og lyttere av The Monthly Iceberg har ikke ventet forgjeves, for her er vi igjen – bare en uke og en dag forsinket!

Også denne gangen presenterer vi en flett ny og uutgitt låt fra Howards side. Vi har Howard Iceberg selv fortelle:

Howard_Face_Small

 «High Up in Portugal»

– My darlin’ and I were in southern Portugal, maybe 25 years ago, and stopping at Sagres to stand at the cliffs that were once thought to be the end of the world. Later that day we were drinking absinthe at a bar, and that night I had a dream about a big black bird staring at me from the steeple of a white church.  I understood that bird to be my future death. That’s where this song started.

I originally recorded a solo version of this song in 1990. 5 years later, I put the bird in that appeared in another song of, «All the Way to Pakistan». This band version of Portugal was recorded off and on in more recent years.

Here’s where it gets weird: I was making my notes today, to send in for the blog, and I couldn’t remember the name of the town; so I googled Portugal and end of the world. Found an article in Wikipedia about Sagres. It said there is a legend that this was the site of a 4th century martyr, and that his tomb was guarded by «the Church of the Raven». I’m just saying…

Hør «High Up In Portugal»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

SHARE
Forrige artikkelChet O’Keefe i Oslo på tirsdag
Neste artikkelFredagsvideo: Mugison – Murr Murr
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here