Vanligvis er det Howard som velger ut låter å presentere i «The Monthly Iceberg». Denne måneden er det derimot jeg som har valgt ut låten «Hotel Alhambra», som har fascinert meg siden jeg hørte den første gang.

Kanskje ikke Howards mest tilgjengelige låt, men virkelig en låt det er verdt å gi den lille, ekstra sjansen. Det er noe med melodien og rytmen som gjorde at denne festet seg i hodet mitt og stadig dukker opp igjen og krever oppmerksomhet. Celloen han snakker om er også et element som gjør denne låten helt spesiell. Den skaper en stemning som gir den et unikt preg.

«I was with some friends in Granada.  We were watching the sun set on the Al Hambra from the next hill when this song first started coming to me.  It took a long time to finish.  Dying light, looking back, friends and loved ones.  The names have been changed to protect the innocent and the guilty. 

One thing I remember about the recording is that I was about finished, but at the last minute I wanted to add some cello on the song.  I didnt know any cellist here to ask—-and then this genius cello player I never met shows up and he’s only in KC for another week but he’ll be happy to play on this song.  Sometimes what you need shows up somehow just when you need it.  Maybe it’s luck, or maybe something more, I don’t know.»

Hør «Hotel Alhambra»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Låten finner du på Howards gigantiske boks «Welcome Aboard«. Du kan kjøpe boksen, enkeltcder eller enkeltlåter på Howards Bandcamp. «Hotel Alhambra» finner du Volume3.

Alhambra – utsikten som inspirerte låten «Hotel Alhambra»
SHARE
Forrige artikkelDe Musikalske Dvergene – Tunge steiner
Neste artikkelStephen Simmons på kort norgesturné
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here