Etter en liten januarpause, så er vi nå tilbake med The Monthly Iceberg. Howard er som vanlig på besøk i studio hos Pat Tomek hver uke, hvor de spiller inn nye låter – og av og til finpusser de også på tidligere opptak.

I november gjorde de «ferdig» (i den grad en av Howards låter noen gang blir helt ferdig) låten «When It All Falls Down», og vi har fått æren av å dele den med folket her på Dust of Daylight. Som så mye annet vi presenterer i denne serien, så er dette uutgitt materiale, eksklusivt for Dust of Daylight.

Vi lar som vanlig Howard fortelle litt om bakgrunnen og innspillingen:

Howard_Face_Small«When It All Falls Down»

—Track sheets show I wrote this in late ’07 or early ’08.  At that time the big bank crash was about to happen here; and there was already something in the air.

My notes say I re-recorded it with all new lyrics, May ’08.  The song sat around for awhile.  Added mandolin and synth bass in ’09; drums in ’10; and viola and cello in late ’13.  It could still use some harmony vox, and will get them if I have time.  Fortunately (or not), I’m still writing and falling further and further behind. 

I expect to have a lot of half-finished songs laying around «When It All Falls Down».

 

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelSpilleliste Januar 2014
Neste artikkelDeer Tick – John Dee, 29.januar 2014
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here