fbpx

Spilleliste Januar 2014

Et nytt år er kommet godt i gang og Dust of Daylight har rukket å bli hele ett år gammel. De månedlige spillelistene i Spotify som har fulgt meg helt siden sommeren 2010 holdt nesten på å avgå ved døden denne januar måneden. Det tar så uendelig mye tid å lete etter nye perler i det uendelig store internetthavet at jeg vurderte sterkt å sette strek for slik listemaking. Men, ved hjelp av litt nasking fra et par andre listemakere (Takk Ole Chr. og Hugo), så fant jeg tilbake lysten på å gjøre dette videre. For det slutter jo ikke akkurat å komme ut ny og bra musikk!

Spillelisten for januar er som vanlig når vi akkurat har bikket over til et nytt år, fylt med både nyheter og litt glemte godbiter fra før jul. De viktigste utgivelsene i januar er uten tvil Rosanne Cash, Doug Paisley, Hard Working Americans og Chris Mills. Tre av disse har fått sin fortjente omtale på Dust of Daylight i løpet av måneden som er gått og jeg vet det jobbes med den sistnevnte. Dessverre er ikke Paisley og HWA på Spotify, men det er så mye annet som dukker opp om man leter grundig. Blant annet første smakebiten fra det kommende andrealbumet til Robert Ellis. Det kan jeg love er et fantastisk album. Drive-By Truckers kommer med ny plate i mars, “Pauline Hawkins” heter første låten som er tilgjengelig for allmenheten. Det låter som om Patterson og Cooley er råere enn på lenge og det er bare å glede seg.

Eric Brace og Karl Straub har gitt ut et konseptalbum som tar for seg gullrushet i California og historier rundt dette på countryopera-albumet Hangtown Dancehall. De har fått med seg blant annet Kelly Willis på en del låter og det burde være nok info til å sjekke ut albumet. Dette er en skjult perle av et album, så værsågod alle sammen. Ellers er Jason Eady endelig tilgjengelig på Spotify, både med den nye Daylight & Dark og det forrige albumet A.M. Heaven, noe som sikkert de som er glad i tradisjonell country er glad for. Eady er en av de få som gjør country så tradisjonelt som sounden av country fra 70, 80 og 90-tallet tilsier at den skal være. Tenk Randy Travis og Alan Jackson, sånn ca der et sted finner du Jason Eady.

Min Spotify-profil og alle månedslistene helt tilbake fra mai 2010 finner du her – Jan Eiesland

Siste artikler

Lest dette?