Gårsdagen(natten) ble stort sett preget av lydoverføringen fra Americana Music Awards (den lille, ukommerse og BRA lillebroren til CMA) der flere av Musikkbloggens favoritter var nominert.

Bloggfavoritt Ryan Bingham ble den store vinneren, og meget fortjent I might add.

Han gikk ut av Rhymans Audotorium i Nashville med prisen for Artist of The Year foran andre favoritter som Levon Helm, Steve Earle og Patty Griffin.

Sammen med T-Bone Burnett vant han også Song of The Year for «The Weary Kind» fra filmen «Crazy Heart».

Roseanne Cash vant noe overrraskende (men etter min mening ikke ufortjent) prisen for Årets album med sin fantastiske plate «The List» – der hun fremfører låter fra listen hennes far ga henne over de beste countrylåtene i verden. Hun vant foran artister som Dave Rawlings, Ray Wylie Hubbard og Patty Griffin. Det var vel ventet at Rawlings ville dra avgårde med prisen, han hadde også flest nominasjoner i år, med fire stykker.

Hayes Carll vant «New & Emerging Artist» foran folk som Ryan Bingham og bloggfavoritt Joe Pug.

Buddy Miller vant som vanlig prisen for Årets instrumentalist, igjen foran folk som Dave Rawlings – som ble årets store taper uten en eneste pris – når han også tapte i kategorien Årets Duo – der vinneren ikke overraskende ble Avett Brothers.

Ingen veldig store overraskelser i år altså, med unntak av Robert Plants glimrende sett etter utdelingen – der han og bandet ble forsterket av Patty Griffin og Buddy Miller.

Miller var også orkesterleder under utdelingen, der det store musikalske høydepunktet nok var Emmylou Harris.

SHARE
Forrige artikkelFrem fra glemselen: Son Volt – Trace
Neste artikkelFredagsvideo: Tift Merritt – Broken
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here