fbpx

Spilleliste April 2013

Jeg velger meg april! Eller, jeg gjør egentlig ikke det, men det er godt at våren er i anmarsj nå. Kulda på Vestlandet har i vinter vært usedvanlig langvarig og det har vært en ekstremt nedbørfattig vinter. Nå ser det ut til at årstidene skifter, egentlig akkurat på det tidspunktet de skal, og vi kan snart glede oss over hvitveis, gåsunger og pollenplager.

Vi trenger allikevel litt musikalsk tilbehør og april-listen med nyheter fra sjangerne vi er mest opptatt av her på Dust Of Daylight, er klar i Spotify-versjonen. Denne månedens store utgivelse må vel kunne sies å være Steve Earle og hans nye album The Low Highway (anmeldt her av Jan Kristoffer)Et album som vel må sies at er sånn midt på treet, med tanke på hva Earle har gjort i glansdagene. Jeg har med to låter, singelen “Invisible” og “21st Century Blues”, sistnevnte er en skikkelig påminnelse om hvordan vestens teknologiske fremtidspropaganda på 50- og 60-tallet satte dype spor i sarte barnesinn.

En utgivelse jeg venter på i spenning er Aoife O’Donovan sitt album. Foreløpig har vi kun fått den aldeles utsøkte singelen “Red & White & Blue & Gold” fra damen som er kjent fra new-blue-grass bandet Crooked Still. En ung og talentfull norsk dame er det selvfølgelig alltid plass til og Unnveig Aas har laget en EP som er inneholder både hjerteskjærende låter og en vakker stemme, bedre kombinasjon skal man som kjent lete lenge etter. Kacey Musgraves er en annen ung dame som er ute med album i disse dager. En ung og freidig frøken som tør å skrive tekster som bryter med Nashvilles visjoner utad om en jomfruelig og glansbildeaktig verden der ute. Quiet Hollers og Tom McBride er to artister på listen som har laget et par knallåter i “Deep Sea Mama” og “Take Her Somewhere”. Mavis Staples første smakebit fra et nytt Jeff Tweedy-produsert album som kommer i juni, “Can You Get To That”, er ute på Spotify og er med på listen.

For å få med hele listen for april, følg på Spotify og listen blir oppdatert forløpende etterhvert som nye funn dukker opp.

Siste artikler

Lest dette?