Spilleliste Oktober 2014

Vi skriver oktober måned. Ute er det overskyet, det blåser og regner, og høstkveldene er akkurat nå mørkere enn selv den mørkeste norske midtvinternatta. Vi er i midt inne i tiden av året der det er aller best å bare nyte størsteparten av tiden innendørs. Spørsmålet er vel om det i det hele tatt finnes noe som kan måles med å dra de store gulvhøytalerne litt ekstra ut fra veggen og skru volumet opp såpass høyt at lydene fra peisen ikke blander seg med knitringen fra vinylen? Bare nevner at dette fungerer utmerket sammen med en kopp eller glass med ekstra god drikke.

Denne måneden har så langt overrasket med album fra artister jeg ikke hadde forventet noe spesielt fra i det herrens år 2014. Cary Hudson, Hal Ketchum, Jackson Browne og Marianne Faithfull er alle veteraner som er ute med nye plater og som jeg har tatt med en smakebit fra på listen denne måneden. Hudson er en artist som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Vi husker han som en av grunnleggerne av det legendariske bandet The Hilltops, et av verdens første band som man kan si drev med alt.country. Kompanjongen fra den tiden, John Stirratt, som også var hans svoger i de dager, fortsatte karrieren sin i litt mer kjente band som Uncle Tupelo og Wilco, mens Hudson og hans daværende kone, Laurie Stirratt, startet bandet Blue Mountain. Town and Country er Hudsons sjette soloalbum og denne gangen låter det friskere av countrylåtene hans enn på mange år.

Det er også kommet noen utgivelser fra noen virkelig fremadstormende unge band og artister som det er umulig å ikke anbefale. Vi må nevne The Young Sinclairs, Foxygen, Shakey Graves og ikke minst Kelley Mickwee. Sistnevnte er kjent fra The Trishas, men etter at de mot slutten av fjoråret bestemte seg for å legge ned bandet, ble det til at den talentfulle Mickwee ville prøve seg som soloartist. You Used To Live Here heter albumet og det vil garantert falle i smak hos våre lesere som har en forkjærlighet for countrymusikk fra Texas.

Selv om Mickwee nok er månedens favoritt blant damene hos undertegnede, kan det ikke nevnes for ofte at det er nye plater ute med Pieta Brown (datteren til Greg), Angaleena Presley (ikke datter til Elvis, medlem av Pistol Annies) og ikke minst fra verdens beste kvinnelige pedal steel-gitarist Maggie Bjorklund. Norges mest kjente musikkblogger Øyvind Berekvam, har skrevet om både debutalbumet og oppfølgeren Shaken fra den danske ståldamen.

Norske artister har også gjort seg bemerket denne måneden. Jeg tenker spesielt på Bendik Brænne som jeg selv har anmeldt her på bloggen. Det samme har jeg gjort med Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars siste album, i tillegg har jeg fått med meg nye låter fra Torgeir Waldemar, Porterville, Jørgen & Jørgensen, Dig Deeper og Ida Jenshus. Dette ser ut til å bli en rekordsterk måned hva angår norske utgivelser.

Arbeidet med å sette sammen listen over årets beste album er så vidt kommet i gang og en gang før hanen galer tre ganger på den tredje adventssøndagen garanterer jeg at fasiten skal foreligge fra min hånd. Hør flere aktuelle musikknyheter fra denne måneden på listen og sjekk gjerne ut gamle månedslister og årsbestelister på samlesiden min her på bloggen.

Forrige artikkelThe Vanjas i Moss og Oslo
Neste artikkelDoD Sessions: Ben Glover
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here