DoD Sessions: Ben Glover

Vi hadde den glede å ha besøk av Ben Glover i vår videoserie Dust of Daylight Sessions, hvor vi inviterer artister vi liker til å spille noen låter foran våre kamera.

30. oktober 2014 besøkte Ben Glover og Mary Gauthier Bergen, og vi benyttet selvsagt anledningen til å gjøre et opptak før publikum ankom konsertlokalet.

Ben Glover er aktuell med platen Atlantic, hvor han presenterer låter han har skrevet sammen med blant andre Mary Gauthier og Rod Picott. Og for Dust of Daylights lesere spiller han her to låter fra dette albumet.

Vi hadde vårt første møte med Ben i 2011, da han ga ut platen Before The Birds. Den gang beskrev jeg ham som Nord Irlands svar på Ryan Adams. Siden den gang har han tatt noen syvmilssteg som artist, og etablert en egenart og en en helt enorm vokal – som igjen gir låtene hans ekstra  pondus.

Første låt ut er “Oh Soul” – som han har skrevet sammen med Mary Gauthier og er en låt som bygger på legenden rundt Robert Johnson, og Ben Glovers besøk på alle tre gravstedene hvor han hevdes å være gravlagt. Glover selv sier han føler seg sikker på at Johnson er gravlagt i Greenwood i Mississippi. Låtskrivingen stoppet på et tidspunkt opp, og Glover tok til slutt med seg den uferdige teksten og dro bokstavelig talt til skogs. Noen dagers opphold i en hytte i skogen, uten internett og mobiltelefon, og så var teksten til “Oh Soul” (og en rekke andre) fullført.

Andre låt han spiller for oss er “How Much Longer Can We Bend?”, og er skrevet sammen med låtskriver, produsent og multiinstrumentalist Neilson Hubbard.

Besøk Ben Glover på www.benglover.co.uk

Vi kan bare si: kos dere!

Forrige artikkelSpilleliste Oktober 2014
Neste artikkelDoD Sessions: Mary Gauthier
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here