fbpx

Spilleliste August 2013

Det er den tiden i måneden igjen. Allerede! Det er også den tiden av året allerede. Skolestart og mørkere kvelder er gode eksempler på ting som alltid vil være forenlig med måneden august. Det kommer imidlertid mye god musikk for tiden og det å rekke å finne tid til å skrive omtaler om alle platene jeg liker, ser ut til å være en bortimot umulig oppgave.

Jeg vet ikke hvor mange kladder som er påbegynt og bare ligger der fordi det har kommet en ny plate som om mulig er enda mer spennende enn den forrige. Slik bare fortsetter det hele tiden.

Spilleliste klarer jeg imidlertid å få tid til å lage hver måned og jeg er faktisk i gang med fjerde sesongen med månedlige spillelister i Spotify. Selv om de har blitt fyldigere og grundigere og mer spisset med tiden, gir de et innblikk i hva jeg spilte og hva som var aktuelt der og da. Her kan du sjekke ut hva som rørte seg på spilleliste i august for tre år siden – Spilleliste August 2010.

Denne måneden er det verdt å nevne Valerie June som er ute nå med albumet Pushin’ Against The Stone. Annerledes og spennende. June er et talent utenom det vanlige. Lyden av de world-folky rhythm’n blues-aktige låtene og stemmen hennes er som jordbær og fløte for meg. Bør absolutt sjekkes ut av flere. Det er mange smakebiter på listen denne måneden, først og fremst fra Reckless Kelly, Austin Lucas, og Richard Buckner. De albumene er det stor sjanse for at vi kommer tilbake til ved utgivelsedagen senere i høst.

Anbefaler på det varmeste at dere alle sjekker ut solodebuten til Kent Goolsby, tidligere frontmann i The Only Sons. Trophies of Youth oser kvalitet fra start til slutt. Cincinnati-bandet Magnolia Mountain, med låtskriver Mark Utley i spissen,  sitt nye album, Beloved, har fått spilletid hos meg og virker som en mer gjennomført sak enn forgjengeren fra i fjor. Utley er også ute med et soloprosjekt samtidig, Four Chords and A Lie.

Ellers må det nevnes at verden har funnet et nytt, ungt countrytalent i Cale Tyson, legg merke til hans tåreperser “Lonesome In Tennessee”. Country slik omtrent bare Daniel Romano gjør det. Helt til slutt nevner jeg Doyle Lawson & Quicksilver som kanskje har laget årets bluegrasslåt med “It’s Hard To Be Forgotten”.

Det er alltid noen låter til som finner sin plass på listen mot slutten av måneden, det gjør det garantert også denne måneden slik at vi ender på ca 40-45 låter. Følg lista og følg med, ikke gå glipp av den beste nye musikken på Spotify.

Spilleliste August 2013 – Jan Eiesland/Dust of Daylight

Siste artikler

Lest dette?