I februar publiserte vi nyheten om at Seven Doors Hotel snart var klar med nytt album. Det gjenstod fortsatt litt da jeg slo av en prat med Alexander Lindbäck om planene for utgivelsen, men vi fikk bekreftet at studioarbeidet var ferdig og at det kun var den tekniske og administrative biten igjen før alt var klart. To og en halv måned senere er det en stor fornøyelse å få lov til å ha verdenspremiere på «Go With You», den første låten fra bandets kommende album, The Arcade, her på Dust of Daylight.

«Go With You» er altså første singel fra albumet The Arcade som slippes på Big Dipper Records en gang på høsten 2013. The Arcade blir Seven Doors Hotels fjerde album siden debuten i 2006. Selve låten er nok et steg til siden fra den americana- og alt.countrystilen som Seven Doors Hotel tidligere har frontet. «Go With You» er en rett og slett en klassisk amerikansk rockelåt. En låt som kanskje minner mer om en rocka Tom Petty, ispedd litt britisk new wave og britisk pubrock, enn alt.country. Samtidig opplyser Lindbäck om at låten er jobbet fram og skrevet på mandolin, og innspillingen preges tydelig av den «vrengte» lyden fra elektrisk mandolin.

I følge Lindbäck er det kanskje denne låten som har minst med americana å gjøre på det nye albumet, men hvis den er en pekepinn på energinivået i «køntri»-låtene på albumet, da har vi virkelig noe å se fram til. Vi fikk for så vidt et lite forvarsel i intervjuet tidligere i år, om at det nye albumet ville bli en litt annerledes plate enn de tidligere utgivelsene, men jeg klarer ikke å la være å digge både melodien og den friskheten og energien som bandet legger i denne første smakebiten fra The Arcade.

«…det er mye større sjangervariasjon nå. Alt fra Stones-riff med Foo Fighters-aktig gitarlyd, countryballade med pedal steel, til en dansbar(!) rockelåt med elektriske mandoliner.»  – Alexander Lindbäck

Denne første låten fra albumet gir meg også litt assosiasjoner til Henning Kvitnes sine legendariske bandkonstellasjoner fra Halden på 80-tallet, Next Step, Young Lords og Saturday Cowboys. Og nettopp til Halden drar Seven Doors Hotel førstkommende lørdag, 11.mai, for å spille på Siste Reis Pub. Dagen før, på fredag 10.mai inviterer bandet til jubileumskonsert på Cafe Mono i Oslo. Mono var stedet hvor Seven Doors Hotel andre konsert noensinne fant sted, den første fant sted på Muddy Waters, 6.mai 2003, altså for ganske nøyaktig ti år siden.. På Mono og Siste Reis lover bandet oss gjenhør med alle låtene som ikke ble hits fra de tre første albumene og flere smaksprøver fra The Arcade.

Cafe Mono – 10.mai: FB-event

Siste Reis Pub – 11.mai: FB-event

Hele det kommende albumet er skrevet, produsert og innspilt av Alexander Lindbäck, (St. Thomas, The Jayhawks) i Seven Doors Hotel sitt eget Safe & Sound studio. Henrik Maarud (Amund Maarud/Snaxville) har mikset låtene og tatt opp de lydene som ikke ble spilt inn i Safe & Sound. Chris Sansom på Propeller Mastering har mastret plata.

Låten «Go With You» hører du her i videoen under og hvis du er ordentlig lur følger du Seven Doors Hotel på Facebook, slik at du alltid er oppdatert på siste nytt om bandet og det kommende albumet.

Vokal og gitar: Alexander Lindbäck
Gitar og kor: Bjørn Harald Tveråli Winge
Tangenter og kor: Kenneth Bjørdal
Trommer: Finn Håkon Borgi
Bass og kor: Tor Ånon Kleivane

Tuva Sofie Andersen (Tuva & The Far Out Orchestra, Amund Maarud) – kor på «Go With You

[youtube_video]http://youtu.be/EM6j2FaYeWc[/youtube_video]

SHARE
Forrige artikkelThe Reneaus – The Season
Neste artikkelHundreogto magiske minutter med Pete Molinari
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here