fbpx

Seven Doors Hotel – Gone Again

Det nærmer seg utgivelsedag for The Arcade, Seven Doors Hotel sitt fjerde studioalbum. 15. november blir den å finne i landets plateforretninger, kun som vinyl med medfølgende cd. Man får altså ikke kjøpt cd’en seperat. Det er bare å ta av seg hatten for Lindbäck og resten av bandet, årets beste gimmick fra et norsk band på markedsføringsfronten her altså.

Først skal imidlertid vi i Dust of Daylight nok en gang få ha gleden av å presentere en verdenspremiere på en ny Seven Doors Hotel låt. “Gone Again” heter singelen som slippes i dag, en uke i forkant av selve albumreleasen. Ikke bare er det premiere på låten, det er også en eksklusiv videopremiere på låten, der videoen inneholder ukjente og eksklusive klipp fra den i lang tid annonserte og forhåpentligvis snart kommende dokumentarfilmen, Burn The Place You Hide: The Story of St. Thomas

Foto_Anders Svendsen 4
Foto:Anders Svendsen

For det er nettopp St. Thomas denne sangen handler om. Frontmann i Seven Doors Hotel, Alexander Lindbäck, har en lang historie sammen med Thomas Hansen, både som trommeslager i bandet hans og som nær venn i mange år. Lindbäck beskriver  i “Gone Again” litt av det store tomrommet St.Thomas etterlot seg da han gikk bort. Da undertegnede fikk sniktitte på videoen sent i går kveld må jeg innrømme at hårene reiste seg på armene et par ganger underveis. Jeg har vært så heldig at jeg har fått sitte på et sent nachspiel et sted i bygdenorge sammen med St.Thomas og jeg var på Folken og så St.Thomas den gangen han spilte med ryggen mot publikum. Jeg har forsvart skranglelåtene og sounden til Thomas i en hver musikkdiskusjon, kjørt så mange kilometer og gjort så mange andre ting her i livet mens jeg har hørt på eller levd med musikken til St.Thomas, at det føltes litt overveldende å se de unike filmopptakene i videoen sammen med låten til Alexander og Seven Doors Hotel.

Låten “Gone Again” beskrives snedig nok av bandet selv som en rar countrysang med et stort refreng. Jeg synes det låter knalltøft, med en veldig solid produksjon og jeg tror vi trygt kan glede oss til resten av The Arcade. “Gone Again” er kanskje en litt typisk Lindbäck-låt, men siden debuten i 2007 har bandet og Lindbäck utviklet seg kontinuerlig og for hver utgivelse har de lagt lista et hakk høyere og hevet seg deretter. Kanskje blir The Arcade enda et steg opp i stigen? Kanskje blir “typisk Lindbäck” en slager i 2013? Du kan i hvert fall forhåndsbestille albumet hos Platekompaniet her nå slik at du er sikker på å finne det ut. 

Her er videoen og låten “Gone Again”. God fornøyelse!

Siste artikler

Lest dette?