Gratulerer med dagen, Alexander!

I dag hyller vi Alexander Lindbäck, som fyller år og feirer som seg hør og bør med en kaffekopp og en liten trommesolo. 

Mannen bak Safe & Sound Recordings har utgitt og gitt oss enorme mengder fin musikk, og er uvurderlig for norsk musikkliv. Mannen som trolig aldri har sagt «nei» er en ildsjel som lever for å spille og løfte andre frem. 

For ikke bare ER han plateselskapet Safe & Sound Recordings. Men han spiller og har spilt trommer med omtrent det som kan krype og gå rundt omkring i inn og utland.

I toppen ligger en video med Seven Doors Hotel som definerer det Alex står for. «This Music» er en av kremlåtene fra det som for alltid er vårt favorittband der Alex har vært involvert. Vi krysser fingrene for en reunionturné når han får unnagjort bleieskift og barsel-tromme-sirkel om noen år. 

Gratulerer med dagen; Alexander! Aldri stopp!

Som en liten hyllest til Alex så har vi samlet et lite potpurri av godbiter han har vært involvert i. 

Alexander spilte trommer med St. Thomas i mange år – og vi trekker fram denne råtassen av en låt på NORSK for en gangs skyld – med Thomas og Alex, utgitt på samleren You May Find A Treasure Everywhere. 

Alex er reservetrommis i Vazelina Bilopphøggers, og det er vel etter min mening den største æren man kan oppnå som musiker i Norge.

Sjekk Vazelina, Alex og en traktor med henger på Facebook.

Andre oppdrag Alex har hatt er som trommeslager for selveste Jayhawks. Her fra Øya i Oslo i 2011 – da han måtte stille som vikar på kort varsel. 

Og Finland i 2011:

Alex er trommis i legendariske Folque!

Han bidro på debutplaten til Dingus, og spiller mandolin i denne videoen; 

Julelåten «Santa is Real» har jo blitt en klassiker:

Av og til får han spille med folk som Blondie Chaplin på Norwegian Wood… og det er ikke BARE fordi han er en hyggelig fyr… 

Du finner ham bak trommene i The Secret Sound of Dreamwalkers:

og selvsagt i Foreningen:

Men vi setter sluttstrek med to videoer fra Seven Doors Hotel. «Just in Time» og låten til St. Thomas – «Gone Again».

SHARE
Forrige artikkelSingel: Doddo – Himmelen griner
Neste artikkelRobert Ellis – Texas Piano Man
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here