Fredagsvideo: Signe Marie Rustad – The Truth

Signe Marie Rustad slipper singelen “The Truth” i dag. Hun forteller selv om låta, som er en duett med Annar By på vokal og gitar:

“Ei natt hadde jeg en drøm med Robert Plants ”29 Palms” som repetitivt soundtrack. Jeg husker ikke selve drømmen, bare at låta gikk og gikk, og at den ga meg en fantastisk følelse. Rett etterpå ble jeg vekket av en sms fra kjæresten min, som på det tidspunktet var på ferie i Australia. Han skrev at han satt på kafé ved siden av en arena i Adelaide hvor Robert Plant skulle spille samme kveld! Dette Plant-sammentreffet gjorde meg så glad, og ga meg så mye god energi, at teksten og melodien til ”The Truth” så og si manifesterte seg selv der og da. På en time var låta ferdig, og jeg la meg for å sove igjen.”

I løpet av våren slipper hun sin andre plate Hearing Colors Seeing Noises på Alexander Lindbäcks etterhvert velkjente Safe & Sound Recordring. Produsent Marcus Forsgren har i følge pressekrivet sjonglert analog innspilling på Arne Bendiksens gamle båndmaskin, baklengsgitar à la Beatles Revolver, massiv reverb og heftig ammetåke, og endt opp med et resultat vi får en smakebit fra i dagens fredagsvideo.

Våre lesere vil nok, som oss, høre likheten mellom åpningsriffet og Steve Earles “Copperhead Road”. Men skal man først låne noe, så låner man fra de beste – så enkelt er det bare.

Vi kommer tilbake når platen foreligger…

 

Forrige artikkelAmericana & Countrylørdag i Oslo
Neste artikkelDylan LeBlanc – Cautionary Tale
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here