Spilleliste – April 2017

Vi er i ferd med å runde vinteren her på Vestlandet, det vil si Bergen har i praksis ikke hatt vinter denne sesongen. Vi har hatt en iskald og regnfull høst i snart et halvt år her nå. Møter du en bergenser på denne tiden av året, så har du den unike muligheten til å se et menneske med jordslag. Vi får bare håpe det blir noen fine vårdager som gjør det mulig å tørke opp og skrubbe av seg sopp og råte, så man kan bli et tørt og friskt menneske igjen. (Det siste der er vanskelig uansett da). 

Påsken er bare timer unna når dette skrives og mange har allerede dratt på hytta eller der de skal oppholde seg den neste uken. Håper ingen dro avgårde uten å tanke opp med litt ny musikk? Jeg har i hvert fall forsøkt å finne en del nye låter denne måneden også og føler at jeg til en viss grad har klart det. Selv om vi bare er ti knappe dager inn i april har listen passert 30 låter og det er ennå lenge igjen av måneden. Jeg tipper at vi kommer til å nærme oss et halvt hundre bra låter innen vi snur kalenderen.

Siden sist har vi fått nye album fra gamle helter som Rodney Crowell, David Olney og Darden Smith. Crowell og Smith er allerede nevnt her på bloggen i egne omtaler, mens Olney sitt album var litt sånn opp og ned som vi er vant til fra den kanten. Vi hadde vel håpet at med vår venn Brock Zeman i produsentstolen, skulle Olney komme på rett spor og lage et komplett album. Det har ikke skjedd, men “Ferris Wheel” er egentlig verdt prisen alene, så bra er den låten.

I den helt andre enden av alder og erfaring finner vi den første smakebiten fra 16 år gamle Sammy Brue sitt debutalbum. Låten “I Know” er Brue sitt forsøk på å gjøre Americana og singer-songwriter yrket til noe han kan leve av i de kommende år. Brue er utvilsomt et stort talent og måten han kombinerer ungdommelig vidsyn med denne relativt konservative sjangeren på er veldig spennende. Låten handler om å synge triste sanger for å dra damer! Hurra!

På kvinnesiden av sjangeren finner nye smakebiter fra Angaleena Presley, albumet hennes er nettopp blitt kåret til månedens Americana album i Uncut. Vi gleder oss til å høre hvordan denne ene tredjedelen av Pistol Annies gjør det denne gangen. Første singelen til Sarah Shook & The Disarmers ble sluppet for noen uker siden. Albumet har vært ute tidligere som et helt uavhengig utgivelse, men så fort kontrakten med Bloodshot klikket på plass fjernet de plata fra både Bandcamp og Spotify for å kjøre seg opp til nytt slipp. Et strålende album som vi skal komme tilbake til. Den minst like talentfulle Coco Hames er ute med sin solodebut på Merge Records og det selvtitulerte albumet er fullt av låter som kan varme selv den mest blåfrosne påsketurist.

Utover dette finner man nye låter fra bloggfavoritter som John Statz, Pokey LaFarge, Sean Rowe, Malcolm Holcombe, Cotton Mather og Leeroy Stagger, for å nevne et utvalg av de som har sluppet gjennom nåløyet. Vi gleder oss også selvsagt til ny plate med Foo Fighter og podcast konge, Chris Shiflett. De forrettene han har servert oss så langt lover godt for det kommende albumet, et album som har release på selveste langfredag.

Anbefaler selvsagt å tråkle seg gjennom hele spillelisten. Ta den med deg på telefonen eller hva det er du har til å høre musikk på. Ut på den lange skituren, på saueskinnet foran peiskosen, i solveggen med påskepilsen, til sengs med kjæresten eller kanskje bare som en egen frokostjam eller uansett hva du driver med eller hvor du måtte befinne deg den kommende uken. Det er alltid lov å nyte påsken med litt medbragt lyd.

Husk også å sjekke ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med mer enn 80 månedslister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

Forrige artikkelCory Branan – Adios
Neste artikkelEddie’s Jukebox – Let The Mystery Be
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here