November 2018 er bare timer unna å vandre inn i historien som en ganske så ordinær måned når dette skrives. Vi er på trappene til nok en gang å gi oss i kast med kjøpefesten som julemåneden desember byr på. Hvis du har noen kroner å avse utenom alt du skal bruke på gaver og ribbe, så anbefaler jeg å gjøre som Røkke, gi noe til noen som har mer nytte av det enn du har. Penger, klær, mat, litt hverdagshjelp… det betyr så mye for de som virkelig trenger det.

Har du fortsatt penger igjen på konto etter dette, så anbefaler vi selvsagt at man kjøper seg noe feiende flott musikk til å holde hjertevarmen vedlike med. November er normalt en måned med flere brukbare utgivelser og årets måned er intet unntak. 

Doug Paisley oppdaget jeg i 2010 og har fulgt han siden. Hans nye album Starter Home er ingen musikalsk revolusjon, men det er få artister i dag som har et slikt særpreg som Paisley. Har du først blitt kjent med han, vil du umiddelbart kjenne igjen både stemmen og gitarspillingen, og ikke minst du vil elske det du hører.

I dag kom også vår gamle kjenning og helt, Jeff Tweedy, med et helt nytt soloalbum. Fra den har jeg plukket “Don’t Forget”, som var den låten som umiddelbart føltes nærmest til mitt musikalske vennskap med Tweedy gjennom mange år. Sjekk ut hele albumet på egen hånd, her er det mye å sette seg inn i og det er nok mange Wilco fans som har gledet seg til akkurat dette.

Av spesielle låter jeg tror dere vil like og ikke må gå glipp av fra denne månedens liste, anbefaler jeg først og fremst Joshua Ray Walker fra Dallas og låten hans “Canyon”. En strålende sak fra et låtskrivertalent av de sjeldne. Sørg også for å få med dere nye låter fra Robert Ellis, Hayes Carll og Ryan Bingham. Tre superstjerner sett med americanaøyne, som alle kommer med nye album ut på nyåret en gang.

Nye norske låter av aller ypperste kvalitet er levert fra The Late Great, Elias Jung, Erlend Ropstad og Unnveig Aas denne måneden og de finnes selvsagt også på listen. Alle er låter som jeg har blitt umiddelbart forelsket i ved første gangs lytting. Jung sitt album Wasteland kom ut tidligere i november, mens de andre foreløpig bare har sluppet smakebiter som forhåpentligvis da er en forsmak på album som kommer etterhvert.

Dette blir den siste spillelisten i 2018, neste gang vi samles om en spilleliste så er vi nok i januar 2019 og vi er ferdig med julestria og raketter og kalkuner. Men før den tid kommer skal vi selvfølgelig oppsummere musikkåret 2018 med Dust of Daylights best of 2018 albumlister. Både utenlandske og norske plater skal igjennom intrikate stemmeprosesser i redaksjonen. Dette er et av årets store høydepunkter og noe vi alle gleder oss til hver gang. Selv om vi i 2018 har skrevet noen færre plateanmeldelser enn tidligere år, så har vi fortsatt lyttet til uanstendig store mengder musikk og det er ingen fare for at det blir avkortning i listene. Gled dere!

Sjekk også ut vår side med linker til alle spillelistene med artikler, helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 101.

Forrige artikkelDan Conn – Shine On
Neste artikkelDoD Sessions: Allen Thompson
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here