DoD Sessions: Allen Thompson

Første gang jeg besøkte Nashville og Americanafest, så fikk vi møte artister som Aaron Lee Tasjan, Jon Latham, Porter, Brian Wright, Kevn Kinney, og mange mange fler for første gang – i en stjernespekket konsert på Basement East dagen før festivalens start. 

Men en av de som gjorde aller mest inntrykk denne kvelden var mannen med rødt, krøllete hår og en stemme som ingen andre. Siden den gang har vi fått høre Allen Thompson på et uttall konserter i Nashville – men aldri fått stengt ham inne i et hjørne lenge nok til å få spurt om å gjøre en Session for oss.

Men når vår lokale Nashville-ansvarlig Crystal sendte ham en melding og spurte om han hadde tid en formiddag, så kom svaret kjapt. Selvsagt hadde han tid, og han bodde rett borte i gaten, så han kunne tusle bort etter frokost søndag før vi skulle fly hjem.

Og søndag morgen kom Allen Thompson og hunden Levon vandrende over plenen, for han bodde bare noen hus bortenfor. 

Det vi fikk fanget på teip denne morgenen var intet mindre enn magisk – og et av mine favorittøyeblikk fra årets Americanafest. Stemmen til Allen er så out of this world fantastisk – og han skriver låter som slår gnister. 

Låtene vi får høre er magiske “Long Time Thinkin'” – fra platen Brace Yourself, samt de to nye låtene “Foolish and Blue” – som han har skrevet sammen med Keisha Bailey, og “Found Out” som han skrev sammen med Elizabeth Cook.

Du kan lære mer om Allen på hans nettside. Følg ham på Facebook, og sjekk ham ut på Spotify som Allen Thompson og som Allen Thompson Band.

Forrige artikkelSpilleliste – November 2018
Neste artikkelÅrets norske album 2018
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here