Spilleliste – April 2016

Vi snakker april, vi snakker vår og krokus og tulipaner, sol og årets første sommerfriske utepils. Borte er alle minner etter hvit vinter og plagsomme kuldegrader. En sannhet med noen modifikasjoner litt etter hvor man er lokalisert i landet. Det som er likt for alle er spillelisten vår for april, den er allerede stappende full av de lekreste godbiter, bare hør…

I en måned der den ene godbiten etter den andre på albumfronten kommer ut, vet man nesten ikke hvor man skal starte. Det har kommet en bunke feiende flotte låter fra flere hold og i tillegg ser vi denne uken veldig fram til å få dele det kommende mesterverket til Sturgill Simpson ut til folket. Jeg klarer faktisk ikke slutte å høre på den, for en mann og for en plate. Anmeldelse kommer.

Ellers har for eksempel Robert Ellis sluppet en singel fra sitt kommende selvtitulerte album. Låten “Drivin'” vekker absolutt godfølelsen hva angår Robert Ellis, og vi ser fram til å få høre hele herligheten en gang i midten av mai. Hayes Carll har offisielt sluppet sitt album Lovers and Leavers, men vi har ikke fått hele pakken på strømming ennå, foreløpig får vi klare oss med en smakebit eller to. Vi fikk anmeldereksemplar tilsendt og omtalen vår er klar, følg linken under for å lese hva vi syntes om Carll’s “comeback”. Og så var det Robbie Fulks da, han er ute med den gnistrende gode Upland Stories, et album som følger opp suksessen fra 2013, Gone Away Backward. Upland Stories omtalte vi behørig på releasedagen, følg linken under for å komme til posten.

#Anmeldelse: Robbie Fulks – Upland Stories
#Anmeldelse: Hayes Carll – Lovers and Leavers

Av de litt mer obskure og mindre kjente konfektbitene denne måneden har jeg lyst til å trekke fram noen få som skiller seg veldig positivt ut i mengden. William Crighton fra Australia er ute med sitt debutalbum, William Crighton. Et album som helt klart passer inn i kategorien australsk countryrock og alternativ country. Sounden av australsk musikk skiller seg ofte så merkbart ut at man vet umiddelbart at det er fra landet “down under”. Men William Crighton har det lille ekstra som skiller han fra resten, anbefales varmt.

Andre soleklare anbefalinger som jeg selv var litt sent om å oppdage er Reverend Hylton og albumet Stubborn Nail. Klassisk alt.country slik vi likte at det låt for 15-20 år siden. Brad Armstrong, tidligere frontfigur i bandet 13ghosts og medlem av The Dexateens, har gitt ut albumet Empire. Det kom ut i januar, men dukket først opp på min radar nå i april. Dette er et ordentlig seriøst alternativt americanaalbum. Mulig det er like mye et rockealbum, Armstrong skriver selv at han driver med både indie, folk, rock og americana. Sjekk ut, dette er helt utenom det vanlige.

Flatland Cavalry er et band fra Lubbock, Texas som kanskje har gitt ut det aller fineste albumet med Texas-countryrock på mange år. Humble Folks har slått ned som en bombe hos kritikere, radio og skribenter over hele USA. Nå dukker de opp på radaren her hjemme også, anbefales på det aller varmeste å sjekke ut. Liker du Reckless Kelly og Turnpike Troubadors så er Flatland Cavalry midt i den berømte blinken for deg.

The Brothers Comatose har Rune T. skrevet om allerede. Årets album fra den kanten er friskt og harmonisk så det holder. Dette er musikk som gjør noe med folk. Anbefaler alle å lese Rune sin omtale og sjekke ut albumet.

#Anmeldelse: The Brothers Comatose – City Painted Gold

Peter Bruntnell, vår engelske alt.country helt er også tilbake. Denne gangen har han skaffet seg litt ekstra oppmerksomhet på grunn av sin låt og video “Mr Sunshine”, en sak som handler om det pågående presidentvalget i USA. Vi koster på oss videoen her i listeposten, for det er det jaggu verdt. Albumet for øvrig er selvsagt også verdt å sjekke ut.

På norskfronten har det kommet så mye strålende musikk den siste tiden at det er nesten umulig å få med seg alt. Damene først, Monica Heldal sitt nye album, The One In The Sun, høres ut som et vakkert bekjentskap ved første lytt, forhåpentligvis får jeg sjekket dette ut nærmere som snarest. Marit Larsen tramper litt i Joni sine fotspor og det låter som alltid mesterlig fra den kanten.

Empty Bottles Broken Hearts, The Northern Lies, Bluebird’s Ghost (se link til anm. under), Johnny Red & The Prayerhouse People, The Late Great, listen tar jo aldri slutt denne måneden. Strålende greier, vi håper å komme tilbake til flere av utgivelsene i løpet av den nærmeste tiden.

#Anmeldelse: Bluebird’s Ghost – This Too Shall Pass

Disse og mange flere utgjør månedens spilleliste så langt, håper alle finner sin favorittbit og sprer videre til de man er glad i. Følg også med videre utover for påfyll av smakebiter fra nye plater, april er ikke helt slutt ennå. Sjekk ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling av hele 70 månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 i Spotify med smakebiter fra aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here