Det er jubileum i spillelistefabrikken til Dust of Daylight! Vi feirer hundre månedslister med ny musikk fra den store og snart altomfattende americanaverdenen. Denne gangen med en dobbeltliste for september og oktober 2018. I mer enn åtte år har jeg samlet nye låter fra alternative countryartister, vanlige countryartister, unike norske talenter i alle sjangre, americanacroonere, sørstatsrockere, bluegrassband, visesangere og singer-songwriters. 

Spillelistene kaster et unikt tilbakeblikk på når ny musikk har blitt oppdaget og når den er delt med andre. Datoen for når sangen er lagt til spillelisten er uomtvistelig i denne digitale verden. Det er på disse listene vi sammen for første gang har kunnet høre lyden av flere av dagens americanastjerner. For å nevne et par som alle kjenner, så var det her vi fikk høre Daniel Romano og John Moreland for første gangen, begge to var på spillelisten fra mai 2011. Sturgill Simpson var på listen første gangen i november 2012 og Aaron Lee Tasjan dukket opp på novemberlisten i 2014, lenge før han ble allemannseie i East Nashville.

Jeg liker å tro at disse spillelistene har vært til både nytte og glede for alle som har abonnert, spilt og delt underveis i disse åtte årene. Personlig har listene vært viktige å lage, først og fremst for å kunne holde en viss oversikt over all ny musikk som stadig dukker opp i den store sjøen, men også fordi det har blitt en del av musikkhobbyen. Et fast innslag i hverdagen. Å sitte hver tirsdag i starten, så etter hvert hver fredag, og lete etter musikalske gullkorn har vært givende og meningsfylt hobbyvirksomhet i lang tid. 

Hvordan fremtiden for disse spillelistene blir er vanskelig å si i dag. At det blir 100 lister til kan jeg med hånden på hjertet si at det ikke blir. Kanskje blir det noen få til, kanskje finner vi på et nytt listekonsept med ny musikk som vi vil dele med dere? Time will show, som en berømt tv-personlighet en gang uttalte. 

Men i dag skal jeg feire 100 månedsspillelister på blokka. Kanskje skal jeg kjøpe meg et stykke Napoleonskake (det er tradisjon for det i vår familie når noe skal feires i det stille), kanskje skal jeg bare ha en helt vanlig dag? Jeg skal uansett ikke bruke mye tid på å se meg tilbake, kanskje bare de fem minuttene det tar å fortære kakestykket, før jeg vender blikket mot framtiden…

Tomorrow’s on it’s way
And there’s always new songs to sing
Glorious kind, and always on time
Pearls on a string

Sjekk ut vår side med linker til alle spillelistene med artikler, helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 100.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here