DoD Sessions: Zach Schmidt & Jackie Berkley (Dust of Daylight’s Sessions at Andrew’s)

Dagens gjest i Dust of Daylight Sessions er Zach Schmidt og Jackie Berkley. Musikerparet som bor i Nashville ga oss en fantastisk sessions i stuen hos Andrew Leahey – og harmoniene deres er intet mindre enn himmelstormende vakre.

Jeg ble introdusert for Zach under fjorårets Americanafest, men tidsskjemaet hadde dessverre ikke plass til noen flere sessions den gangen. Derfor stod han temmelig høyt opp på min ønskeliste foran årets Americanafest – for jeg fikk noen gode runder med den utsøkte The Day We Lost The War i fjor vinter, selv om jeg aldri rakk å skrive om den. Noen den seriøst hadde fortjent. Du kan forøvrig høre platen helt dønn gratis på Zachs hjemmeside. 

Dagen før festivalen startet, så fikk vi med oss en konsert på Basement i Nashville, der en gjeng artister hyllet The Band og Gram Parsons. En av gjestene var Jackie Berkley – og hun blåste oss i bakken med sin fantastiske stemme. Dagen etter møtte hun og Zach opp i stuen hos Andrew. Og fire av låtene de spilte for oss har vi plukket ut til dagens Dust of Daylight Session. 

Vi får høre låtene “Spare Me”, “Long Way Back”, “Company Man” og “I Can’t Dance”. Vi kan glede dere med at flere av disse låtene blir å høre på Zachs kommende album, som er like rundt hjørnet.

Du kan besøke Zach Schmidts nettside, og følge ham på Facebook. Kjøp The Day We Lost The War på CD eller MP3. Du finner også hans utsøkte julesang “I’m Drunk Again This Christmas” på Bloodshot Records glitrende juleplate fra i fjor – 13 Days of XMas.

Takk til Arnulf Østerdal for lydjobbing på location, til Tobias Østerdal for glitrende ratting og strålende lydmiks i etterkant av opptaket, til Torbjørn, Petter, Helge og Willy for å være stille på riktig sted, og til Andrew Leahey for utlån av stue. Og til Zach Schmidt og Jackie Berkley for at de tok seg tid til å leke med oss.

Forrige artikkelSpilleliste – September/Oktober 2018
Neste artikkelOtis Gibbs på norgesturné i oktober
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here