fbpx
Forsiden Alle poster Månedslister Spilleliste August 2014

Spilleliste August 2014

Sommeren er nesten over, ikke sånn hardt og brutalt over, men tropevarmen som vi var velsignet med i mesteparten av juli er borte og er blitt erstattet med restene av en tropisk storm. Det er blitt svalere, våtere og for enkelte steder, ganske mye mer vindfullt de siste par ukene. Det er allikevel ingen grunn til å henge med hodet, strømmen av ny musikk er fortsatt like intens og som vanlig har jeg klart å samle en bunke med nye låter fra nye plater i spillelisten for august.

Mange av de største artistene venter gjerne til september og oktober før de slipper sine nye plater, men det er nok av nyheter å bli glad i her uansett. Kanadisk/finske Afie Jurvonen eller Bahamas som han kaller seg som artist, kommer med nytt album senere i høst. “Stronger Than That” er en aldri så liten perle fra det albumet og jeg gleder meg til å sjekke resten av låtene. Dette får være månedens indie-folk tips, nevner også kjapt i samme åndedrag at Bahamas er norgesaktuell i november. Sjekk konsertkalenderen vår for info om konserter rundt i det ganske land.

Kierston White har gitt ut et slående vakkert album med Don’t Write Love Songs. Stemmen til White og de originale melodiene er en fryd for øret og dette er en av de platene jeg gleder meg til å høre mer på utover høsten. Lillebrødrene til Reckless Kelly har sluppet sitt kickstarter-prosjekt. Hearts From Above er tittelen på Mickey & The Motorcars sitt nyeste album. Dette minner om de glade 90-åra og den tiden da vi spilte i hjel de første utgivelsene til storebrødrene.

Stoney LaRue, Ryan Adams, Frontier Ruckus, Christopher Denny og Sean Rowe, alle sammen ute med smakebiter fra kommende album nå. Det er bare å glede seg til denne platehøsten høres det ut som. Det vi kan starte å glede oss ordentlig over allerede nå er for eksempel debutalbumet til Vikesh Kapoor, The Ballad of Willy Robbins. Albumet tar for seg Willy Robbins skjebne som arbeiderklassemann, en reise der Robbins mister både ambisjoner og helse, noe som igjen fører til at familie og hjemmet sakte, men sikkert, glir ut av livet hans. Et aldri så lite mesterstykke av et album dette her altså, anbefales på det sterkeste.

Det er ennå noen et par uker igjen av måneden og det tilkommer nok enda et par låter til før listen er komplett. Husk at du kan finne alle mine månedlige spillelister helt tilbake i fra mai 2010 på en egen side her på bloggen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here