fbpx

Spilleliste April 2014

Som vanlig på denne tiden av måneden kommer det en spilleliste fra meg. At den denne gangen treffer midt i påsken gjør ingenting, ikke noe tidspunkt er bedre enn akkurat langfredag for å fylle opp med ny fersk musikk før helgens festligheter og skiturer. Ta en pause fra krimboka eller hva du gjør der du sitter og hør heller på hva april har kunnet by på av ny musikk.

April har så langt gitt oss en del solide utgivelser. Månedens viktigste album er nok Rodney Crowell sin Tarpaper Sky, den dumpet akkurat ned i postkassen fra plateselskapet dagen før påsken satte inn, så den lover jeg å komme tilbake til i en egen post litt senere. Carlene Carter er blitt veldig voksen og har med Carter Girl laget et album som gir oss et inntrykk av hvordan livet som en Carter-jente har vært. Stemmen til Carlene har endret seg med alderen og kan i dag ofte minne om stemmen til hennes mor. At den førstefødte til begge i ekteparet Cash/Carter, skulle gi ut to så bra plater i 2014, med tre måneders mellomrom, var en aldri så liten overraskelse.

Det første året da jeg laget spillelister og delte musikktips på Twitter og Facebook, tilbake i 2010, var det en del artister og band som fikk stor oppmerksomhet hos meg, men som ikke slo seg så voldsomt opp.  Blant disse var Matthew and The Atlas og ikke minst Chuck Ragan. Jeg prøver på nytt i det herrens år 2014 og vil på det sterkeste anbefale de nye utgivelsene til begge artistene. To strålende plater.

Fra Finland er bandet Ochre Room ute med nytt album og deler av albumet er riktig flotte saker. Åpningssporet “Other Side Of The Town” er enkelt og greit strålende og en av mine favorittmelodier så langt i 2014. Fjorårets store countrykomet, Sturgill Simpson, er snart klar med oppfølgeralbumet til suksessen High Top Mountain. Den ligger på Bandcamp-siden hans og som sist gang får man lov til å laste ned hele sulamitten når man foretar en pre-order, selv om offisiell utgivelsesdag ikke er før 13.mai. Vi i Dust of Daylight liker slike initiativ og Simpson får derfor en aldri så liten stjerne i boka. En full albumanmeldelse kan ventes rundt utgivelsedagen.

St.Louis bandet Cave States og deres album The Great Divide anbefales virkelig også å sjekke ut, sammen med ferske nyheter som The Redlands Palomino Company, Reagan Boggs, Robby Hecht, Matthias Lilja, Karen Jonas, Peter Mulvey og The Belle Brigade + mye annet. Følg med på listen videre etter påsken, det er fortsatt to utgivelsetirsdager igjen i april.

Spilleliste April 2014 – Spotify

Siste artikler

Lest dette?