Mitt favorittalbum denne uken er en solodebut. Fra Mississippi kommer Cody Rogers, tidligere frontmann i bandet The Holy Ghost Electric Show, med sitt første soloalbum, My Heart Is the Most Lonesome Rodeo. Et album som åpner med låten «Pistol Whipped» der noen bølgende toner fra en steelgitar kan høres før Rogers begynner å stille spørsmål om hvordan de egentlig har det i det landet der de bor.

This is your land, my land, everybody tryin’ to tell you how to be free, but you don’t feel free…

My Heart Is the Most Lonesome Rodeo er et album som bare kunne blitt laget i den sørlige delen av USA der Rogers kommer fra. Rogers er prestesønn og har vokst opp med å se og høre sin far stå på kirkestolen. De fleste små byene sørpå er steder med flere kirker enn matvarebutikker og med den bakgrunnen og oppveksten er det i praksis umulig at ikke musikken er farget av omgivelsene.

Når det er sagt, så har Rogers uttalt at han aldri ønsket å lage en sjangerdefinert plate. Det skulle ikke være en plate som kunne settes i en bås for hverken country, americana eller folk. Hans ønske var å lage et album der han først og fremst kan stå inne for at han har fått ut sitt aller beste av kreativitet i låtene og av energi i studio. I tillegg har det vært viktig for Rogers at det handler om livet i sørstatene og lokal historie, noe han på utmerket vis har lyktes med.

Låtene ble til over en periode i livet til Rogers etter at han og kona hadde flyttet fra Oxford til Jackson, Mississippi. Flyttingen ødela for den videre karrieren til The Holy Ghost Electric Show og siden Rogers ikke kjente hverken musikkmiljøet eller spesielt mange mennesker i Jackson, så tok han valget om å satse på en solokarriere, noe som han i stor grad lykkes med i første forsøk.

Musikalsk går albumet i flere retninger, de fleste låtene er en blanding av tradisjonsmusikk og nyere alternativ country. Det er også en del litt mer rocka låter som «$5 Cover», «Hollywood, Ms» og åpningssporet «Pistol Whipped», spesielt sistnevnte har en bestemt følelse av southern rock og er en av de aller beste på plata. Andre favoritter er låtene der steelgitaren til Kell Kellum får lov til å sitte i framsete og der Rogers har plukket fram de aller mørkeste sidene av musikken sin og der stemmen hans vibrerer aller mest intenst. «Martyr» og «Old Friend» er kanskje de to aller beste i den kategorien. «Hi-Beams» er også en umiddelbar favoritt, en låt som garantert fungerer som følgesvenn på enhver kjøretur.  

My Heart Is The Most Lonesome Rodeo finnes selvsagt på strømmetjenester, men Rogers drar til med full pakke og selger deg gjerne albumet som både vinyl, compact disc og kassett. Så da skulle det i realiteten ikke være noen ting som hindrer deg i å få hørt Cody Rogers og hans solodebutalbum, et album jeg absolutt synes det er verdt å få med seg fra 2018.

KJØP VINYL OG KASSETT

 

 

Forrige artikkelDie With Your Boots On feirer bursdag
Neste artikkelFredagsvideo: Rod Picott – Store Bought
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here