Våren er en av få ting som gir løfter om at noe bedre er i vente. Denne våren har imidlertid våren selv levert varene, først og fremst med storfint vær i store deler av landet, mer enn på flere år, men også på den musikalske fronten har våren levert. Spørsmålet er om det dukker opp enda bedre plater i de kommende sommermånedene enn det gjorde i april og mai ? Den som følger med får se. 

I mai 2018 har vi fått solide nye plater fra favoritter som Brent Cobb, Kelly Willis, Gretchen Peters, Clarence Bucaro, Old Crow Medicine Show og Jason Boland & The Stragglers og mange flere. Det er som vanlig også et hav av smaksprøver fra kommende utgivelser, mange av disse bringer løfter om mye godt på platespilleren fremover.

La oss starte med de norske først. Northern Belle har gitt ut en riktig sommerperle med låten “Pink Skies”. Bandet fortsetter å levere låter som får fram smilet og musikkgleden i de aller fleste av oss, akkurat slik de gjorde med debutalbumet The Northern Belle i 2015. Et av våre absolutte norske favorittband, Dingus fra Drammen og Oslo, har gitt ut en ny singel kalt “Take Time”. Vi gjenkjenner umiddelbart sounden av Dingus, den som gjorde debutalbumet til noe helt utenom det vanlige innen norsk alternativ country og americanamusikk, eller drammenicana som de liker å kalle det selv. “Take Time” er en finslepen låt med den gode følelsen av frihet og sommer i mer enn fem minutter. Sjekk ut folkens. Og så var det vår gode venn Olav Larsen da. “I Want To Be Around You” er akkurat en slik låt Olav ønsker å skrive og med sitt beryktede The Alabama Rodeo Stars i ryggen så låter dette akkurat slik de har perfeksjonert sin egen stil. Her går kraft og følelse hånd i hånd og oppbyggningen og koringen mot slutten er akkurat nok til å sette de fleste enkle sjeler fullstendig ut av spill. 

Jeffrey Foucault er ute med “War on The Radio”, låt nummer to fra det kommende albumet Blood Brothers. Og dette mine damer og herrer, er intet mindre enn en av årets beste låter så langt. Alle som har hørt på Jeffrey tidligere vet at mannen kan skrive, men når han også lager slike melodier, da blir han plutselig en ledestjerne innen sin sjanger. Vi gleder oss til hele plata kommer.

Lucero og Ben Nichols er også ute med et par låter fra et kommende album. Among The Ghosts slippes 3. august og basert på det som er ute så langt så er det umiskjennelig Lucero og Ben Nichols. “For The Lonely Ones” og “Tom My Dearest Wife” heter låtene og Memphisbandet har sjelden hørtes mer overbevisende ut enn denne gangen. Det blir ikke mer svett og southern enn dette. 

Traveller er et sideprosjekt og en “supergruppe” bestående av Johnny Fritz, Robert Ellis og Cory Chisel. Dette er historien om tre artister som slo seg sammen på for en runde på veien og endte opp med å bli så gode venner at de bestemte seg for å lage en plate sammen. Albumet heter Western Movies, er ute nå og kan absolutt anbefales selv om det naturlig nok er noe varierende, slik plater fra slike “supergrupper” ofte er. 

Et av månedens definitive store album derimot, som holder en stødig kurs gjennom hele plata, er Sweet Old Religion, fra Pharis & Jason Romero. Bluegrass, old style, Welch & Rawlings, kall det hva du vil. Dette låter enormt bra uansett hvilken bås man velger å plassere de i. Nydelig par, nydelig plate, nydelig musikk. (Er det lov å bruke nydelig så mye?)

En annen kar man kanskje bør låne øret til litt ekstra denne måneden er John Calvin Abney. Denne karen fra Oklahoma har brukt mye tid sammen med sin gode venn fra samme stat, John Moreland. Abney har spilt på Moreland sine plater og det er Morelands kone, Pearl Rachinsky, som har laget frontcoveret på Coyote, som albumet heter. En solid samling gode låter, som låter litt annerledes enn gjennomsnittet. 

I tillegg finner du smaksprøver fra T. Hardy Morris, Amanda Shires, Rayland Baxter, Milk Carton Kids, American Aquarium, Lori McKenna og mange flere på lista denne måneden. Husk også å sjekke ut vår nye side med linker til alle spillelistene med artikler helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 96. 

Forrige artikkelEndre Olsen – Bøttevis av Blått
Neste artikkelLevi Henriksen – i rockens navn
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here