Spilleliste – Februar 2017

Her kommer en litt forsinket spillelistepost for februar, vi er jo nesten ferdig med årets korteste måned og vinteren er ikke lengre hva den en gang var. I hvert fall ikke her på Vestlandet. Men musikken som strømmer gjennom både headsett og høytalere denne måneden er er fortsatt av den samme gode kvaliteten som de siste månedene har bydd på. Det gis hele tiden ut kvalitetsmusikk, både norsk og utenlandsk, som er verdt å få med seg.

Denne måneden har det imidlertid vært litt halvlunkent på de nye albumutgivelsene fra USA. Det er ikke alle platene jeg har hatt forventninger til som har slått til, men smakebitene som har kommet fra kommende album er virkelig noe å glede seg over.

Unnveig Aas har vi allerede skrevet om, men det er på sin plass å nevne at absolutt ingen må gå glipp av albumet hennes når det kommer i platehyllene i slutten av neste måned. 

Tønes sin vente-EP er også verdt å nevne her. Ikkje Mogna er en liten samling med fem kvalitetslåter fra Sokndals store sønn og det kan virke som han er inne i en veldig produktiv fase siden det varsles at det også kommer fullt album litt senere. 

Det gnistrende gode samarbeidet i det norske superbandet Silver Lining er også verdt å merke seg. Miksen av personer fra bandene The Northern Belle og The Rattlers har gjort en strålende EP som Rune allerede har omtalt da den kom ut.

Vi flytter oss over Atlanteren raskere enn du kan si Concorde og aller først på listen ligger den første singelen fra Andrew Combs kommende album. Det høres vel ikke akkurat ut som vi skal gå skuffet hjem fra den festen når dagen kommer. Canyons On My Mind kommer 7. april.

Foo Fighters gitarist og superpodcast’er Chris Shiflett sitt nye countryrock/americana album kommer 14. april og tittelsporet er tilgjengelig på strømmetjenestene nå. Hvis ikke du har hørt podcasten «Walking The Floor» med Chris Shiflett og artistgjester fra americanamiljøet i USA, da er det på tide å starte nå. En av de siste episodene er med Lucinda Williams og det kommer snart en ny med Rodney Crowell. I arkivet hans finner du alt du kan tenke deg av artister fra Nashville og andre sentrale musikksteder, navn som Isbell, Cobb, Fulks, Patterson, Haggard, Earle og Peter Case dukker opp når man skroller seg nedover. 

Gode gamle Fred Eaglesmith har kommet med nytt album. Standard er full av klassiske Eaglesmith historier som tar deg med til et sted og et liv som er gansje ukjent for de aller fleste. Kanskje ikke hans beste album dette, men med nydelige låter som «Off The Dem» og «Old Machine» blir man bergtatt nok en gang av denne geniale skruen av en artist.

Hannah Aldridge, som besøkte Dust of Daylight – chapter Skarnes i fjor, er ute med sin første singel fra hennes kommende album. Gold Rush kommer 21. april og basert på første smakebit er det en rocka Hannah som kommer til oss etter påskeeggene er fortært. Vi gleder oss til å høre hele pakken. 

Vi lar det bli med det for denne gangen. Listen er ellers full av deilige musikalske smakebiter fra ting som nettopp har kommet eller som kommer i nærmeste framtid. Denne måneden er listen allerede full, så da anbefaler jeg bare å skru opp volumet, sette seg i godstolen og nyte av delikatessene. Hver fredag framover vil Rune eller undertegnede presentere ukens nye utgivelser, de platene vi ikke har tid til å omtale i store ordelag, men som fortjener en liten presentasjon. De artiklene anbefaler og håper jeg at dere også får med dere. 

Sjekk ut mine tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med mer enn 80 månedslister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget. 

SHARE
Forrige artikkelVideopremiere: A-11 – This Memory Is On Me
Neste artikkelA-11 – This Memory Is On Me
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here