fbpx

Unnveig Aas – What Hurts The Most (Is Knowing You Want To Leave)

En stjerne er født! Hun ble altså født for en del år siden, men det er først nå at brikkene begynner å falle på plass i det store puslespillet for Unnveig Aas. Da tenker jeg ikke på hennes privatliv, men på musikkarrieren. Vi som på avstand har fulgt henne, fra hun første gang litt usikker tvitret at hun hadde laget noen egne låter på kjøkkenet og om noen kunne tenke seg å høre de, til i dag, der hun sitter med første singelen fra sitt kommende album Old Soul, har vi sett at ting tar tid og at veien ofte er både humpete og full av svinger. Men Unnveig har kommet seg igjennom de årene med et målrettet syn på det som skal skje og da kontrakten ble signert med Playground Music var det da heller ingen vei tilbake.

At Unnveig Aas er et låtskrivertalent utenom det vanlige, en som er i stand til å skrive virkelig gode funderende tekster om kjærlighet, men også andre vanskelige tema, det har vi oppfattet for lenge siden. Selv om det er historiens mest brukte tema det ofte handler om, så finner hun ofte episoder og temaer innenfor her som gjør låtene hennes ekstra spennende. 

Slik er det også med “What Hurts The Most (Is Knowing You Want To Leave)”. Låten minner sterkt om den sjangeren Daniel Romano har vært en foregangsfigur for på sine tidlige album og med lyden av den både gnistrende pedal steelen og gitarene forøvrig drar Unnveig lytteren dypt inn i historien fra første sekund. 

Og så stemmen da! Jeg kan ikke tenke meg en eneste kvinnelig artist på denne siden av jordkloden som synger sjangerne country, folk, americana, eller hva man nå enn foretrekker å kalle det, bedre enn det Unnveig Aas gjør. “What Hurts The Most (Is Knowing You Want To Leave) er en perfekt låt å starte ut med og det er bare å glede seg helt vilt til hele albumet kommer den 31.mars.

Siste artikler

Lest dette?