fbpx

Spilleliste – Januar 2016

Det har både vært glede og sorg som har preget denne starten av musikkåret 2016. Uventede dødsfall blant historiens største rockestjerner, fantastiske konsertopplevelser, bitende sprengkulde og nye plater fra band og artister vi digger. Spesielt deilig er det å ha et talent som Dylan LeBlanc fra Muscle Shoals, Alabama tilbake i solid form.

Spillelisten denne måneden preges av at jeg fortsatt driver og oppdager ting jeg burde ha fått med meg på tampen av fjoråret, men sånn er det hvert år og om en liten ukes tid til så er det nok full gass framover.

Vi svinger inn på listen helt i starten og finner megatalentet Margo Price på toppen. Hun gir ut sitt debutalbum, Midwest Farmers Daughter, 25.mars, og forventningene innen countryverdenen har vært ganske høye til denne. Dette er klassisk country og det skal hun ihvertfall ha, singelen lover veldig bra.

The White Buffalo sitt siste album, Love And the Death of the Damnation, var det noen som mente at burde vært soleklart med på toppen av årslista for 2015. Nå er det en gang slik at dette albumet har offisiell europeisk release 12.februar i år, den poppet imidlertid opp på Spotify 16.desember, så siden ingen i redaksjonen oppdaget den amerikanske utgivelsen i løpet av fjoråret, slik tilfellet var med John Moreland og Sam Outlaw, så ble den enkelt og greit ikke med. Kanskje neste år, for det er et fenomenalt album. Anbefales på det sterkeste.

Torgeir Waldemar er ute med en smakebit fra hans kommende album. Uvisst når albumet er klart, men om resten av albumet er treffer like bra som “Souls on a String”, så er det verdt ventingen uansett. Vi klarer også å vente et par uker til på Lucinda Williams sitt nye album. Låten “Dust” treffer klokkerent på hakespissen, kanskje blir det fullstendig knockout fra miss Williams denne gangen?

Paul Westerberg og hans nye prosjekt The I Don’t Cares er også, ifølge rykter, snart ute med album. Sammen med Juliana Hatfield er Westerberg klar for å imponere verden med albumet Wild Stab. 

Dave Cobb er et navn som er på alles lepper i disse tider og han har flere produksjoner som kommer i nærmeste framtid. Lake Street Dive er en av disse, ikke noe typisk americanalåt, men vi tør ikke la noe Cobb har hatt fingrene i gli forbi noen gang i 2016. Wheeler Walker Jr., en rølpete fyr som er forbanna på det meste og som synger vulgære tekster til den lyden av orgel og pedal steel, er også produsert av Cobb! Albumet kommer i februar, forvent dere et og annet f-ord på den plata.

Hvis vi beveger oss inn på den mer tradisjonelle bluegrasscenen så er det et par virkelig gode smakebiter som jeg anbefaler å sjekke ut; Sierra Hull på Rounder Records og Michael Daves på Nonesuch spesielt, begge ute med singellåter på strømmetjenester akkurat nå. Sjekk også ut hele albumet fra The Grascals, and then there’s this…, et supert bluegrassalbum som kom ut på den første offisielle utgivelsefredagen i 2016.

Håper dere finner litt hygge og trivsel med spillelisten på kalde og våte januardager, alt etter som. Husk også å følge med utover måneden for oppdateringer og påfyll. Du kan sjekke ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling av månedlige spillelisterhelt tilbake til mai 2010 i Spotify med smakebiter fra aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

 

Siste artikler

Lest dette?