Årets siste spilleliste er endelig klar og det på årets siste dag. Denne listen inneholder en del låter og smakebiter fra noe av det som kommer ut av album i starten av 2019. I tillegg inneholder det en del låter fra album jeg ikke har visst om tidligere i år eller rukket å høre før jeg nå har oppdaget de gjennom alle de strålende årslistene til magasiner og blogger som finnes på det store internettet.

Det er heldigvis veldig mange mennesker som fortsatt er opptatt av musikk og nesten alle magasiner, aviser og blogger lager en eller annen form for liste over årets beste plater. Nesten ingen er enige med hverandre. For meg betyr det bare at mengden av musikk som gis ut er enorm og behovet for å skille klinten fra hveten er like stor. 

Den digitale revolusjonen de siste ti-femten årene har med andre ord ikke ødelagt for interessen og gleden, og platesamlerne er en relativt synlig gruppe på internett i forskjellige fora. Men, en ting kan vi aldri få tilbake, spenningsmomentet som fantes ved å lese plateanmeldelser i musikkmagasiner og lignende, for deretter å bestille platen hjem i posten. Helt jomfruelig uhørt, bare bestilt på din egen vurdering av en annen person sin omtale. Man visste at det øyeblikket man satte på platen, så ville en ny verden åpne seg eller en illusjon bli brutt. 

I dag hører vi på alt først. Smakebiter og enkeltlåter, youtube-videoer og reklamer. Basert på det vi hører av dette, velger vi å bestille en vinyl, eller å lage en spilleliste som passer til det formålet vi skal ha den til. Og det er her jeg tror at det fortsatt har noe for seg å formidle musikk i en eller annen journalistisk form. For eksempel slik vi gjør det her i Dust of Daylight, der vi er ekstremt nisjeorientert og prioriterer den musikken vi liker selv. Andre folk, de som liker heavy-metal eller blues, de kan få lov til å ta seg av sin greie. For med den mengden, og så tilgjengelig som all musikk er blitt i dag, så er det umulig for et enkelt nettsted eller publikasjon å treffe så bredt at alle blir fornøyd eller i det hele tatt kunne ta alle terningkastene seriøst. 

I 2019 kommer vi fortsatt til å være her for å separere fløten fra melken. Vi skal fortsatt dele av musikkgleden vår og komme med de beste musikktipsene og nyhetene om artister som driver med musikk som kan relateres til americana, country og folk. Både norske og utenlandske. Det blir omtaler, det blir videoer, det blir konserter og masse annet. 

Mens vi venter på å komme i gang med et nytt musikkår, så kan jo listen fra desember være grei å runde av med. Sjekk også ut vår side med linker til alle spillelistene med artikler, helt tilbake fra den spede starten i mai 2010 og fram til i dag og månedsliste nummer 102. Godt nytt år!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here