Nylig slapp Eliot Bronson nyheten om at han er klar for Norge i månedsskiftet april/mai. 

Vi hadde gleden av å få besøk av Eliot i Dust of Daylight Sessions i Nashville i høst, og han var umiddelbart interessert i å få besøke Norge. Derfor har vi skrudd sammen en fjong liten Norgesturné til ham, som vi stolt kan presentere her idag.

Allerede i februar får Eliot sin første norske opplevelse, når han går ombord på Norwegian Pearl og deltar på det prestisjetunge Cayamo Cruiset. Der skal han spille sammen med artister som Jason Isbell, Emmylou Harris, Dawes, Billy Bragg, Indigo Girls, Buddy Miller, Tommy Emmanuel, Mary Gauthier, Will Kimbrough, Carlene Carter og et knippe til. Han er med andre ord i temmelig godt selskap på båten som i fjor tok med seg John Prine, BJ Barham, Aaron Lee Tasjan, Buddy Miller og Michael McDermott på tur… 

Men i mars går altså turen til Norge. I forkant av turnéen slipper Eliot Bronson ENDELIG den kritikerroste platen James, som kom ut i USA i 2017, men som har vært utilgjengelig på alle plattformer i Europa på grunn av et defekt plateselskap. 

Det Dave Cobb-produserte albumet ble av vår egen redaktør Jan Eiesland omtalt som årets beste album i 2017, og han skrev følgende i sin årsoppsummering: 

«Årets beste album er produsert av Dave Cobb og artisten bak det er den talentfulle Eliot Bronson. Dette er hans andre album, men mitt store problem er at jeg fikk albumet tilsendt fra promoselskapet med en releasedato en gang i august i år. Det er riktig for det amerikanske markedet, men den er totalt off limits for Europa og andre steder i verden. Jeg har spilt dette albumet om og om igjen det siste halvåret og jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Bronson har laget årets beste album, spørsmålet er vel bare når det blir tilgjengelig her til lands.»

Også hans forrige album Eliot Bronson var produsert av Dave Cobb, og i 2014 skrev Hr. Eiesland

«Eliot Bronson tok mot til seg og sendte en e-post til superprodusent Dave Cobb med en vedlagt låt og spørsmål om Cobb kunne hjelpe han med finne den lyden for sitt neste album som han ønsket. Bronson hadde som mange andre latt seg imponere av hva Cobb gjorde for Jason Isbell sin Southeastern i fjor. Heldigvis for både Bronson og oss fikk han napp hos Cobb og debutalbumet var et faktum i oktober i år. Et gnistrende singer-songwriter album.»

Vi vet at dette er en artist som vil treffe våre kjernelesere midt i hjertet. Men Eliot Bronson har mye å tilby mange, og du trenger ikke være blodfan av Americana for å falle for hans herlige melodier og gode tekster – og ikke minst den enorme stemmen.

Årets turné: 

25. April: Brummundal – Brummundal Barbérstue. FacebookBilletter.
26. April: Skarnes – Skarnes Live Sessions – Facebook – Billettinfo i event.
27. April: Karmøy – Huskonsert – UTSOLGT 
28. April: Bergen – Dust of Daylight Live – Ekstrakonsert! – FacebookBilletter.
29. April: Bergen – Dust of Daylight Live – UTSOLGT
30. April: Florø – Vesle Kinn – FacebookBilletter.
1. Mai: Svanøy – Svanøykroa – Facebook Billetter.
2. Mai: Stongfjorden – Galleri Rintler (Losjehuset, Stongfjorden) – FacebookBilletter.
3. Mai: Ringebu – Arnemoen Gard – FacebookBilletter
4. Mai: Tromsø – Huskonsert – The North Country Fair
5. Mai: Hølen, Hølen Kafé – FacebookBilletter.

Billettsalget starter temmelig snart overalt. Send oss gjerne en mail på live@musikkbloggen.no hvis du har spørsmål.

Det er også to datoer som er «ledige». Gi oss gjerne en lyd hvis du har et forslag til spillested mellom Karmøy og Bergen den 28. april, eller et sted på det sentrale østlandet 5. mai. 

Sjekk ut videoene nederst her – vi kommer tilbake med billettsalg når det er igang!

(Foto: Arnulf Østerdal)

SHARE
Forrige artikkelSpilleliste – Desember 2018
Neste artikkelKongulerer med dagen!
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here