Årets gjeveste dag er atter her og selv om dagens hovedperson ikke kan være tilstede benytter vi som vanlig anledningen til å feire Kongens bursdag med musikk og bilder.

Vi skriver 2019 og det er 84 år siden Elvis ankom verden i Tupelo uvitende om eventyret som ventet der fremme i tidshorisonten. I anledning dagen setter vi fokus på en del av eventyret som utspant seg for sånn ca 50 år siden. 13. januar 1969 ruslet nemlig Elvis inn på American Sound Studios i Memphis for å riste av seg det siste laget av Hollywoodstøvet som de siste årene hadde falmet stjerneglansen. Sommeren før hadde Elvis nærmest stått opp fra de døde da han i svart skinndress spilte lakken av Scotty Moore’s elektriske gitar og leverte en rockevokal av en annen verden foran publikum i opptak til den sagnomsuste ’68 Comeback TV spesialen , og nå var tiden inne for å utrette mirakler sammen med et utsøkt lag musikere i det slitne men potente platestudioet til Chips Moman.  Musikerne var godt vant med store navn, men måtte innrømme at det var noe spesielt i luften når ELVIS ankom studioet.

Etter litt dramatikk i kulissene hvor Colonel Parker med sin sedvanlige usympatiske fremtoning nær saboterte innspillingene i jakten på kontroll og noen ekstra dollar, endte det heldigvis med at Elvis tok side med Chips og fokuserte alle sine krefter på å skape musikalsk magi. Og med albumet “From Elvis In Memphis” og hits som “Suspicious Minds” og “In The Ghetto” kan man vel trygt si at det ble magiske tilstander i studioet til Chips Moman!

Vi runder av med håndfaste bevis for magien fra 1969 i form av albumet “From Elvis in Memphis” her i lett utvidet utgave fra collectors labelen Follow That Dream.

Da gjenstår det bare å si gratulerer med dagen og takk for musikken!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here