fbpx

Elvis – helt Konge på scenen!

Vi fortsetter ElvisWeek, vår markering av Kongens 80 års dag den 8. januar. På sitt beste var Elvis et fyrverkeri av overveldende karisma, bevegelse og stemmeprakt på scenen. Her er et utvalg opptredener dokumentert på plate og film som ettertrykkelig befester Kongens legendestatus.

Ingen over, ingen ved siden!

“Such A Night in Pearl Harbor”. Lo-fi opptak i deluxe CD format presenterer Elvis på scenen i Hawaii 25 mars 1961. Tusentalls hylende tenåringsjenter og en 26-årig Elvis i praktform slår gnister selv i litt skranglete lydopptak. For en tragedie at det skulle gå drøye 7 år før denne gudegaven av en liveartist spilte for et publikum igjen!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LG4TGPrc_Bw[/youtube]

“’68 Comeback Special” – selve TV spesialen har sine lett daterte segmenter, men fy pokker som det lukter deilig svidd av de to sit-down showene Elvis leverte med publikum tilstede i TV studioet. Du finner ikke noe som er mer rock’n’roll enn Elvis Presley, kledd i svart lær fra topp til tå som sittende tyner heftige rytmer ut av den den elektriske gitaren han fravrister legendariske Scotty Moore med den største selvfølge og selvtillit. Kongens stemmebånd må ha blødd etter å ha vrengt hvert gram av lidenskap og råhet ut av klassikere som “One Night”, “Trying To Get To You” og “Tiger Man”! Skal du vise noen hva rock’n’roll er, er dette opptakene å sette på, ferdig snakka! Og nevnte jeg at mannen så helt latterlig bra ut i juni 1968?

“Elvis In Person at the International Hotel”. Den første av mange live-skiver, her i deluxe utgave fra den offisielle collectors labelen Follow That Dream. Disc 1 serverer original skiva fra 1969 med en forrykende samling høydepunkter fra konsertene RCA tejper i august 1969 – Chuck Berrys “Johnny B. Goode” leveres i tidenes tøffeste versjon med Elvis i rockegud modus og James Burton setter fyr på gitarstrengene mens Ronnie Tutt hamrer livskiten av trommene – satan som det svinger! Et knippe sjeldent fremførte låter føyes til som bonusspor. Disc 2 gir oss et komplett show fra 22 august.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_eRhn95t44U[/youtube]

“That’s The Way It Is” – dokumentarfilm fra Las Vegas sesongen August 1970. Elvis har blitt en litt mer slepen sceneartist siden comebacket i 1969, de gamle hitene leveres ikke med like stor innlevelse som året før, men det veies opp med pondusen Kongen legger i nyere låter som “Polk Salad Annie” og “Suspicious Minds”, og for en stemme mannen lar skinne i store ballader som “Bridge Over Troubled Water”. Helt Konge, og nå også ute på Blu-ray! Blir du ordentlig frelst kom det også en 8 CD boks med 2 DVDer og et flott hefte fra denne Vegas sesongen i fjor.

“Prince From Another Planet”. I juni 1972 inntok The King selveste Madison Square Garden i New York, og satte likegodt rekord med 4 utsolgte show og ble omtalt som “A Prince from another planet” I New York Times. På denne deluxe utgivelsen får vi original albumet “As Recorded Live at Madison Square Garden” og i tillegg ettermiddagsshowet fra samme dag – 10. juni, denne konserten er også med som bonus på en medfølgende DVD, filmet av en fan i salen og dubbet med RCA opptaket. Herlige saker!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o7xy26OErcw[/youtube]

 

 

Siste artikler

Lest dette?