Ny måned og ny spilleliste! Her kommer utgave nr 70 av den eneste listen du trenger for å følge med på hva som beveger seg innen sjangrene americana, folk og country, og hva som bobler bak all glitteren og staset som vi får slengt i mot oss hver dag via alle andre kommersielle og kjøpte og betalte medier.

Denne måneden er det naturlig nok et vell av nye plater som er ankommet, naturlig siden februar historisk er en av de beste månedene å gi ut ny musikk i. Et par favoritter er allerede omtalt og noen andre er på kladdeblokken. Chuck Ragan og Scott Nolan har jeg personlig skrevet anmeldelser på. To kanonplater fra februar 2016. Rune har skrevet om den siste The Westies platen og snart kommer hans omtale av det nye albumet fra Austin Lucas. Puh! For et album ass… Det låter som ventet fantastisk, men kanskje enda bedre enn det jeg personlig hadde håpet på. Det er allerede tilgjengelig på strømmetjenestene nå. Sjekk det ut og bestill plata!

Noen husker kanskje Escondido fra et par år tilbake? David Lynch var en av oss som falt fullstendig for lyden av Jessica Maros og Tyler James. Nå er damene tilbake med et gnistrende nytt album i form av Walking With A Stranger. Et album man trygt kan låne hode og sjel til en liten halvtime. En annen dame som heller mer mot country og folk siden av sjangrene er Dori Freeman. Hennes selvtitulerte album kan også anbefales på det varmeste å sjekke ut. Og når vi først er inne på damevokalister så er norske Darling West et must å få med seg denne måneden. Deres første smakebit fra et kommende album er ute nå og hvis dette er et tegn på hva som kommer så er det bare glede seg stort når vi får den plata på spilleren.

Countrylegenden Wynonna Judd fra The Judds på 80-tallet og senere som soloartist, er tilbake med et album som hun har kalt Wynonna & The Big Noise. Hun har trukket inn hjelpere som Susan Tedeschi, Derek Trucks, Jason Isbell og Timothy B. Schmidt. Låtene er skrevet av folk som Chris Stapleton, Julie Miller, Kevin Welch og David Lee Murphy. Så… what’s not to like? Et av årets mest overraskende countryalbum så langt i 2016.

På kladdeblokken som jeg snakket om ligger spesielt New Zealandske Marlon Williams langt framme, men også soloalbumet fra Matthew Logan Vasquez i Delta Spirit har fått mye oppmerksomhet allerede. To gnistrende album som fortjener omtale også i vår del av verden. Anbefales på det sterkeste og jeg kommer forhåpentligvis tilbake til de i egne poster i løpet av uken som kommer.

Vi kommer ikke utenom Dave Cobb denne måneden heller. Verdens heteste produsent, selv om Grammyen glapp på målstreken, er han aktuell i forbindelse med Lake Street Dive sitt nye varme og soulaktige album, Side Pony. Årets klokkeklart beste innen sin sjanger.

I tillegg er det masse smakebiter fra kommende album på listen som jeg anbefaler å få med seg, Lincoln Durham, Adam Young, Monica Heldal og Don Gallardo for å nevne noen. Husk å følge med videre utover måneden for oppdateringer og påfyll på listen. Sjekk ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling av hele 70 månedlige spillelister helt tilbake til mai 2010 i Spotify med smakebiter fra aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

SHARE
Forrige artikkelSingle: Micah Schnabel – My Name Is Henry
Neste artikkelMatthew Logan Vasquez – Solicitor Returns
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here