fbpx
Forsiden Alle poster Månedslister Spilleliste – November 2017

Spilleliste – November 2017

Det går ubønnhørlig mot slutten av 2017 og selv om det fortsatt er rundt førti dager igjen av året, så er musikkåret i praksis ferdig. Det kommer svært få utgivelser de neste ukene som er av stor interesse for den vanlige leser av Dust of Daylight. Noen få unntak er det alltid og når man sitter og skummer gjennom titalls årslister, så dukker det som regel alltid opp nok av utgivelser man ikke har fått med seg tidligere i løpet av året og som har en låt eller to til å fylle opp desember spillelisten med. 

Men for novemberlisten så er det faktisk mest nye låter fra november og litt fra oktober. Det er kommet nok en deilig prøvesmak av en låt fra Chris Stapleton sitt neste album. First Aid Kit har sluppet nok en fin single, “Postcard” er kanskje deres aller mest tradisjonelle countrylåt noensinne. Marlon Williams er også ute med en ny låt, mørkt og dramatisk som alltid, mens våre gode venner i Drive-By Truckers tar politisk mørke til nye avgrunner med sin nye single. Deres “The Perilous Night” fikk en egen omtale fra redaktør Rune da den kom. 

Brandi Carlile, damen med den virkelig store stemmen det siste tiåret, har sluppet låten “The Joke”. Som vanlig en utsøkt og mesterlig seanse. Outlaw country favoritt Cody Jinks er også klar med en ny låt. “Last Call For The Blues” er en klassisk røff countrylåt, akkurat slik som svært få gjør bedre enn Jinks for tiden. 

Dori Freeman har vi allerede skrevet omtale av hennes nye album, Letters Never ReadParker McCollum er ute med nytt album som virkelig slår godt fra seg. På sitt beste låter McCallum helt fantastisk, men han sliter litt med å holde standarden over et helt album. Vår gode venn Casper hos musikkbloggen “Skranglefantene”, har slengt inn et knalltips om årets album fra bandet Blank Range, en solid og deilig rufsete americana sak. Til slutt må jeg også nevne at det utrolig flotte debutalbumet til Jaime Wyatt endelig er tilgjengelig på strømming her til lands. Jeg hadde en liten omtale av det i en av høstens platebunke omtaler.

Foreslår at man sjekker ut resten av listen på egen hånd, det er noen riktige godbiter innimellom her som ikke er nevnt i bloggposten. La bare november seile videre i sitt eget tempo, mens du stille og rolig nyter det beste av ny americana og annen fin, ny musikk fra de siste ukene. Snart er det jul, da er det ikke alltid like lett å finne tid til den slags. 

Visste du at alle våre tidligere spillelisteposter er fritt tilgjengelige for alle her på Dust of Daylight? Jada, nå vet du det i hvert fall – egen side med full oversikt her – En unik samling med mer enn 90 månedlister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

Forrige artikkelDoD Sessions: Dave Coleman
Neste artikkelSlaid Cleaves – Ghost on The Car Radio
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here