Klart for en ny månedsspilleliste fra Dust of Daylight med månedens heteste nyheter blant americana- og countryrelaterte artister og utgivelser. Jeg trodde virkelig at 2017 var i ferd med å dovne litt bort musikalsk mot slutten av februar, men kanskje var det bare meg som ikke fulgte godt nok med i timen. I hvert fall gikk det ikke mange dagene i mars før den ene nyheten etter den andre dukket opp og gjorde livet til en langt mer behagelig videre reise.

At det skal komme nye plater med Sam Outlaw, John Moreland, Jason Isbell og stjerneskuddet Colter Wall i løpet av et par måneders tid i mai og juni er nesten til å gå fullstendig av skaftet av. For en kvartett vi snakker om her. Tre av disse er ute med smakebiter fra albumene allerede, Isbell venter vi i spenning på. Vi tipper vel han slipper en låt kanskje allerede i løpet av mars måned. Det er lov å håpe.

Justin Townes Earle, Daniel Romano, Andrew Combs og Father John Misty er også en gjeng vi gleder oss til nye plater fra. Alle sammen forbereder seg til plateslipp i løpet av året og alle har sluppet låter på streamingtjenestene nå. De to sistnevnte høres foreløpig ut som de har det mest interessante å komme med, men Romano kan også virke som han har tatt tak og strammet opp sounden sin fra det sleivsparket av en plate som sist kom fra den kanten. Justin Townes Earle kan godt finne på å levere noe stort igjen, men jeg vet ikke om det hjelper han å synge om “Champagne Corolla”, tydeligvis en bil han husker fra sin egen barndom. Men vi gleder oss uansett.

Sunny Sweeney nevnte vi i forrige ukes Platebunken, og jeg føler hun må nevnes igjen. Det er en imponerende fin countryplate som må sjekkes ut. Denne uken kommer det også en ny EP fra Lindi Ortega, Till The Goin’ Gets Gone. Spennende å se hva den kanadiske damen har av låter i ermet denne gangen. Stemmen regner vi med er like brilliant som alltid. Apropos stemme, så er Valerie June sitt nye album, Order of Time, ute nå. Spesielt ja og forståelig om det ikke passer for alle, det som kommer fra den kanten har alltid vært litt mye å bite over i et jafs. Stemningsfullt og spennede må man i det minste si at det er. 

Det kan også være verdt å sjekke ut Dolly Parton sin versjon av Brandi Carlile sin “The Story” fra tributealbumet Cover Stories: Brandi Carlile Celebrates 10 Years of The Story – An Album to Benefit War Childet album der kjente artister covrer hele Carliles fantastiske album The Story. En imponerende samling av kjente artister og verdensstjerner og med forord av Barack Obama. Alle inntekter går til å hjelpe de som har det tøffest av oss og en organisasjon som hjelper disse, nemlig barn som er blitt ofre for krig. Sjekk ut WarChild UK sin nettside for nærmere info. Albumet kommer 5.mai og kan forhåndsbestilles her – Brandi Carlile Merchtable.

Beth Bombara er kanskje denne månedens heteste kvinnelige musikktips fra min hånd. Hennes Map & No Direction er ute på At the Helm Records, men foreløpig ikke tilgjengelig i Norge på streamingtjenester. Denne bør dere kaste dere over når den dukker opp et sted. Stemningsfullt og vakkert og til og med en cover av Dylans “Blind Willie McTell”.

Jeg kan ikke skryte av at det er så mye norsk musikk som har krysset min vei så langt denne måneden, men den første singelen fra det kommende albumet til Benedicte Brænden dukket opp denne uken og A-11 sitt album omtalte vi i forrige uke her hos oss. Men av erfaring så dukker det nok opp noe kult på hjemmefronten også i løpet av våren.

Sjekk ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med mer enn 80 månedslister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010, fylt med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet de ble laget. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here