Det dukker stadig vekk opp ny musikk, selv om vi har bikket over til den “kalde fine tida”. Denne måneden ble en del overskuddslåter fra oktober direkte overført til november, noe som gjør at vi er rekordtidlig oppe i over tredve låter på lista. Men du verden det var mye fint blant det som ikke kom med på forrige måned og det har begynt å ramle inn en del virkelig “kramgoa låtar” fra denne også.

Vi åpner kontoen denne måneden med Bonnie Whitmore og tittelkuttet fra hennes nyeste album Fuck With Sad Girls. Whitmore er søsteren til Eleanor som blant annet er kjent fra Steve Earles’ Dutchesses. Bonnie er den dama som sjarmerte meg fullstendig i senk da hun sang duett sammen med Hayes Carll på hans fantastiske “Another Like You” i 2011. Fuck With Sad Girls er rett og slett noe av det aller beste fra kvinnesiden av americana dette året. Sjekk ut!

Av andre store albumnyheter i overgangen oktober/november er det foreløpig ikke så veldig mange å nevne, men den alltid strålende Jack Grelle er ute med nytt album nå, hans tredje i rekken. Got Dressed Up to be Let Down er et fenomen av et album, neste ikke helt i takt og med mye vindskeiv country, akkurat slik vi ønsker det av og til.

Ellers er det mye smakebiter fra kommende utgivelser, blant annet fra Gillian Welch (Outtakes fra Revival), Rober Earl Keen (Live-plate), American Aquarium (Live-plate), Shooter Jennings (fra The Ranch, tv-serien), The Sadies (Ny plate i 2017) og Tift Merritt (Ny plate i 2017).

I tillegg til alt det der er far sjøl tilbake på strømmetjenestene. Neil Young er ute med singelen “Peace Trail”, fra albumet ved samme navn som kommer 9.desember. Spennende konstellasjon med primært bare Young på akustisk gitar, Jim Keltner på trommer og Paul Bushnell på bass. Man gleder seg som vanlig til et nytt Young-album, og så får tiden vise om det var på sin plass.

Jeg har plukket opp en låt av countrymegastjernen Kenny Chesney, “Jesus and Elvis”. En låt med juletema og en vakker koring og pedal steel, men som egentlig ikke slapp igjennom nåløyet på grunn av det. Men, låten er skrevet av Matraca Berg, sammen med paret Allison Moorer og Hayes Carll som vi kjenner fra mange andre sammenhenger. Moorer er den vakre koringen vi hører. God jul sier jeg, nydelig høytidscountrylåt.

Snart kommer også Bap Kennedys svanesang Reckless Heart. Kennedy døde den 1. november i år, etter lang tids sykdom, men kun få dager etter at vi hadde mottatt promomaterialet til hans siste album. Vi kommer tilbake til Bap og hans vakre musikalske avslutningsgave til verden når den blir tilgjengelig for alle.

Av norske låter på listen denne gangen har vi selvsagt plukket opp Olav Larsen og en låt fra hans Gospel For Non-Believers. Herregud som vi gleder oss til å se Olav og The Alabama Rodeo Stars live før jul. I tillegg har vi fått ny låt fra vår gode venn Anders Dahlberg. “Dancing With The Stars” er en deilig liten retropop/americana sak, som rett og slett er utrolig fengende. Ny musikk fra Rolf Gjesdal og hans Juno Green har også truffet kontorpulten hos oss. EP’en heter “Dr. Zweidorff’s Memorial Band” og låten heter “Just Passing Through”. Hele Ep’en er verdt en lytt, kanskje kommer vi tilbake til denne på et senere tidspunkt.

Mine spådommer fra forrige måned, om en stille november, har så langt ikke slått til. Denne gangen lar jeg krystallkula ligge og bare fyller på fortløpende. Takk til alle som følger med på listene og som faktisk bruker de, det er like morsomt hver gang. Listene lages egentlig bare for at jeg personlig skal ha en minnebok over all ny musikk som jeg har hørt og likt i det aktuelle tidsrommet. Sjekk gjerne ut mine tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med nær 80 månedlige spillelister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010 med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget.

Forrige artikkelCountry Heroes – She’s My Baby
Neste artikkelDie With Your Boots On har funnet Bergen
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here