Våren er for lengst i gang i deler av landet, selv om fjellene våre fortsatt kan by på hvite topper og vidder i lang tid framover, har de kystnære strøk akkurat nå sine beste vårdager mange steder i landet. Hvitveis og andre blomster dukker opp i vissent gress langs veiene våre og mange av disse får et kortvarig liv i en gammel vase til glede denne våren, gjerne for en bestemor eller tante eller noen andre som trengte en oppmuntring akkurat nå.

Det er nesten akkurat på samme måte som nye, vårfriske plater finner veien til en grammofonstift hos en musikkelskende i disse tider. Kanskje får mange av albumene også et kortvarig liv, mens andre vil feste seg til minne vårt som Karlsons lim?

Denne månedslisten baserer seg som vanlig på de utgivelsene som har kommet i løpet av den måneden vi er inne i, med andre ord rykende ferske saker, i tillegg til en og annen forsinket perle fra tidligere i vinter. Starter allikevel med å nevne denne månedens store banker, John Moreland. De som ikke har oppdaget denne mannens låtskriveregenskaper og meloditeft bør gjøre noe med den saken snarest mulig. High On Tulsa Heat kom ut den 21.april og er et av årets beste album. Punktum.

Andre utgivelser som er verdt å merke seg i april er Will Hoge og hans Small Town Dreams. Et album fra sentrale Nashville, men med en god følelse for hvordan den moderne countryarven forvaltes. Albumet handler selvfølgelig om små byer i midtvesten og jeg tror ikke engang vi er i nærheten av å forstå hvordan det er å vokse opp i de områdene av landet. Det handler om biler, gårder, familiens ære, mamma og pappa og alt annet som er nært og kjært. Elsker man amerikansk kultur og tåler en en klisje eller to, så anbefaler jeg å sjekke det ut. Jeg må også nevne Doug Burr sitt nye album, Pale White Dove. Fra Denton, Texas kommer denne fyren og leverer et totalt motsatt dokument om småbyer og livet i USA enn nevnte Hoge. Mye mer rocka og til tider adskillig mørkere, men allikevel med oppvekst og rurale strøk som bakteppe for låtene sine.

Nye smakebiter fra artister som vi forventer mye av på deres neste album er for eksempel Kacey Musgraves  og Dawes. Jeg vet ikke om singlene som er sluppet helt innfrir, men det gjenstår å se. Fra våre egne rekker av artister har det kommet ny musikk fra Hear Me Roar og Jack Stillwater. To EP’er som må sies å være det beste som er kommet så langt i år fra norske artister. Gå for all del ikke glipp av disse to.

Alle månedlige spillelister finnes på denne siden – Spillelister

SHARE
Forrige artikkelJohn Moreland – High On Tulsa Heat
Neste artikkelGreat Lake Swimmers – A Forest of Arms
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here