Februar 2014 er og vil alltid være en OL-måned, men det ser ikke ut til at artistene som vi liker spesielt godt her på Dust of Daylight har tatt seg noen ekstra drikkepauser i den forbindelse. Eller kanskje..? Nok en gang har jeg klart å samle et noenlunde adekvat antall nye låter fra artister som har gitt ut nye album akkurat nå.

Jeg personlig har gledet meg stort til Lydia Loveless nye album som kom for en liten uke siden. Somewhere Else er hennes mest modne utgivelse og breddfull av gode melodier. Kanskje aller best er den litt småfrekke «Wine Lips», der Lydia bare vil kysse…

Scott H. Biram er tilbake og albumet Nothin’ But Blood er blitt litt mindre hard-knockin’ blues og litt mer melodiøst til tider. «Gotta Get To Heaven» er et godt eksempel på det. Fine og til dels mørke greier fra Biram. Den tidligere omtalte plata til Todd Snider og Hard Working Americans kom på Spotify denne måneden, den er verdt å sjekke ut om du ikke allerede har gjort.

Eks-fru Ritter, Dawn Landes, er ute med sitt første album etter skilsmissen med Josh Ritter. Der Ritter var syrlig og skarp i sitt desperate forsøk på å skrive av seg frustrasjon, kjærlighetssorg og bitterhet, er Landes mye mer følsom og galant. Hun går nok store omveier rundt temaet, men det forhindrer ikke at vi kjenner igjen historien i noen av låtene. Sturgill Simpson er endelig kommet på europeiske streamingtjenester. Fjorårets High Top Mountain klarte jeg å plassere på åttendeplass over årets beste album, en plassering jeg fortsatt holder fast ved når jeg hører den igjen. Country slik country er ment for å være.

Ellers er forholdsvis kjente singer/songwriters som Nathan Bell, Rod Picott, Jimbo Mathus, Bap Kennedy og flere ute med nye album akkurat nå, alle sammen verdt å sjekke ut. Det finnes nemlig en del skjulte perler der ute og kanskje er det for eksempel  den delikate Haunted Heart fra Susan Cattaneo som akkurat du liker?

Spennende låter og utgivelser som er kommet fra norske artister i sjangeren i februar er William Hut, Claudia Scott og American Suitcase, for å ha nevnt de viktigste jeg har funnet. Vi gleder oss til hele albumet fra American Suitcase i mars måned, det tror vi blir et av årets norske album! Ellers kan dere vente nye album fra blant annet Drive-By Truckers og selveste Johnny Cash! Verdt å vente på vil jeg tro?

SHARE
Forrige artikkelThe Far West – Any Day Now
Neste artikkelRiitaoja: Vähän Matkaa Veilä
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here