fbpx

Spilleliste – August 2015

Og der var ferien unnagjort, ihvertfall den delen som inneholder sommer og varme. Den siste uken har for egen del blitt benyttet til sol og bading i sydligere strøk. På slike steder er det som kjent ikke mye annet å finne på enn de ganske grunnleggende behov som spising og drikking, men heldigvis er man forutseende nok til å ta med seg en bunke krimbøker og en litt i overkant stor mengde album som man har forsømt tidligere dette året. Mange av disse albumene finner du et kutt fra på månedens spilleliste.

Juli ble overraskende nok en fantastisk musikkmåned og for å holde meg noenlunde innenfor de vedtatte førti låtene hver måned måtte jeg ta en runde helt på slutten av måneden og overføre en del låter til den kommende august-listen.

Helt på tampen av juli måned fikk vi Daniel Romano sitt nye album, If I’ve Only One Time Askin’, et album jeg har rukket å skrive en omtale om og som de fleste nok har fått med seg er ute. Et album som anbefales på det aller varmeste, noe jeg også gjør med Warren Haynes sitt nye prosjekt. Ashes & Dust heter albumet og er spilt inn sammen med newgrass-bandet Railroad Earth. For meg virker det som mange ikke har fått med seg dette mesterverket av en sjangerkryssende lapskaus som Haynes og bandet har laget.

Watkins Family Hour har vært søsknene Sara og Sean sitt pusterom fra livet som omreisende musikere. Stedet der de kan prøve ut andre låter og spille og jamme sammen med venner og andre musikere. Albumet heter bare Watkins Family Hour, naturlig nok, og inneholder noen aldeles fantastiske øyeblikk. Spesielt er den usigelig vakre stemmen til Sara Watkins, som alltid, til å få frysninger av. I tillegg holder det nok for de fleste når jeg sier at Benmont Tench, Fiona Apple og Greg Leisz er blant de som deltar på albumet.

Nye smakebiter fra kommende album som er med på listen denne måneden er blant annet Tedo Stone sin “To The Marshes” – albumet Marshes kommer ut på This Is American Music labelen i midten av september og er et album fra den sørlige delen av Usa jeg virkelig ser fram til denne høsten. Lucero sitt nye album som kommer ut samme dag, er også et av høstens mange høydepunkter på albumfronten. “Can’t You Hear Them Howl” er siste smakebit fra denne saken og vi hører et gjenkjennelig Lucero med Ben Nichols i spissen.

Det etterlengtede andrealbumet fra Rayland Baxter er ute nå. Imaginary Man er et album som innfrir til forventningene Feathers & Fishhooks, samt konsertene han holdt på årets Rolling Rootsy Revue, tilsammen har skapt. Festivalens høydepunkt, selv om han var den eneste som bare satt alene på scenen med kun en gitar og en enkel forsterker.

Brent Best fra Slobberbone er etter mange lange og til dels tunge år ute med sitt soloalbum. Det har vel tatt sånn cirka fem år å få denne plata i boks og i et brev til alle sponsorene til albumprosjektet forklarer Best hva som har tatt tid og hva som har gått galt rundt utgivelsen av denne. For alle oss gamle Slobberbone-fans må vi vel kunne si at det uansett har verdt å vente på.

Andre nyheter som dere ikke må gå glipp av er selvfølgelig Lindi Ortega, Langhorne Slim og Have Gun Will Travel og masse annet, sjekk ut hele listen og følg med resten av måneden for oppdateringer. Husk også å sjekke tidligere månedslister og bloggposter – egen side med oversikt her – En unik samling av månedlige spillelister fra de siste fem år med aktuelle utgivelser i den angitte perioden.

Siste artikler

Lest dette?