fbpx

Spilleliste – Februar 2015

Starten på 2015 har nærmest vært en drøm hva angår kvaliteten på musikken som har kommet ut innen disse sjangerne vi liker å samle under begrepet americana. Det tar ikke slutt heller, det bare fortsetter utover resten av februar og utgivelsekartet for mars bare lover mer godsaker.

Mange av nyhetene denne måneden har allerede vært omtalt på bloggen. Har dere fått med dere at Andrew Combs, Sons Of Bill, Bettye LaVette, Murder By Death, Gurf Morlix, Drew Holcomb, Butch Walker, Zane Campbell, Gretchen Peters, The Vespers og Blackberry Smoke er ute med nye plater som vi har behørig omtalt her på Dust of Daylight? Hvis ikke så skylder du deg selv å sjekke ut disse anmeldelsene.

Men, utenom disse navnene over, så befinner det seg også en del andre gullkorn på listen for februar. Litt mer ukjente kanskje, men du verden så flotte album og låter de har laget. Først må jeg trekke fram Wrinkle Neck Mules og deres nye album I Never Thought It Would Go This Far.  En regelrett moderne alt.country klassiker og et ordentlig stykke allsangvennlig partymusikk for en gubbete helaften.

En annen artist som absolutt bør sjekkes ut er Small Houses og deres ferske Still Talk; Talk City. Small Houses er i utgangspunktet et enmannsband bestående av multiinstrumentalist Jeremy Quentin, men han får litt korhjelp av drevne damer som f.eks Samantha Crain på dette albumet. Et aldeles smellvakkert folkalbum er det, breddfullt av knakende gode melodier og harmonier. På et par av låtene som er veldig rikt arrangert minner sounden meg til tider om Strangers Almanac, og det er jo ikke det verste man kan bli sammenlignet med. Great Peacock er et annet band fra litt lenger sør i Sambandsstatene som flere av oss har stiftet bekjentskap med tidligere. Deres første smakebit fra kommende album er nå ute og heter “Broken Hearted Fool”, og er en låt som skaper store forventninger til Making Ghosts som altså dukker opp en gang senere i år.

En annen kar som jeg anbefaler å sjekke ut mens det er rykende ferskt, og dette vil jeg si nærmest er pliktlytt for alle rockere og country- og americanafans, Parker McCollum. 22 år gammel fra Conroe, Texas, nå bosatt i Austin. Ute med albumet Limestone Kid nå og jeg må bare innrømme at jeg ble regelrett tatt på senga av den voldsomme intensiteten til McCollum. Er du fan av Dwight Yoakam, Reckless Kelly, eller lignende band og artister som opererer i sjiktet i mellom der, så er nok dette en sikker vinner.

Anbefaler også et par album fra to sterke kvinnelige røster. Nora Jane Struthers sitt ferske album, Wake, og Natalie Prass sitt selvtitulerte album av året er begge to album som virkelig er verdt å bruke tiden på. Sistnevnte plasserer seg i et Dolly Parton/Kate Bush musikalsk indie/soul/folk landskap og har kanskje laget en av årets tøffeste låter i “Why Don’t You Believe In Me”. Struthers er litt mer tradisjonell americana/alt.country, men har som flere ganger tidligere laget et sett låter som fanger oppmerksomheten til selv de mest kresne ører ganske umiddelbart.

Alle månedslister og spillelisteposter finner du oversikt over på en egen side – Spillelister samleside

 

Siste artikler

Lest dette?