fbpx

Spilleliste Juni 2014

Bergenfest er unnagjort, fem dager med musikk og moro midt i Norges nest største by ble en riktig trivelig affære. Alle bloggpostene fra helgen finner du ved å følge denne linken – Bergenfest 2014. Men, vi har passert midten av måneden igjen og det er på tide å få ut en ny spilleliste med masse nyheter fra både fjern og nær.

Denne måneden kom altså albumet til Doug Seegers og jeg var nødt for å starte spillelisten med tittelkuttet “Going Down To The River”. Du kan lese om den strålende konserten han gjorde på siste dag av Bergenfest ved å klikke på lenken her. Det er ikke årets album dette, men det er helt umulig å ikke la seg forføre av historien om og rundt mannen som en gang på 70-tallet var frontfigur i bandet Duke and The Drifters, et band som hadde selveste Buddy Miller som gitarist.

Denne måneden formelig bugner det av kvalitetsutgivelser innen sjangerene våre. Forhåpentligvis kommer vi tilbake til flere av de i egne poster i løpet av sommerukene. Men hør på denne rekken; The Mastersons, John Hiatt, Lee Bains, Joe Henry, John Fullbright, Centro-Matic, Phil & Dave Alvin, Jonah Tolchin og Anders Parker, for å nevne noen av de mest kjente. Det merkes med en slik liste at døgnet har noen timer for lite.

Spesielt anbefalt denne måneden, her vil jeg trekke fram Melaena Cadiz fra selveste Kalamazoo, Michigan. Hennes nye album Deep Below Heaven er en uoppdaget folk-perle for alle som har et sterkt forhold til låtskrivere som kan forme detaljerte historier om mennesker med de fleste av livets utfordringer i behold. Bronwynne Brent er en annen kvinnelig låtskriver som har gitt ut et spennende album i løpet av den siste måneden. Stardust er et album i ånden til låtskrivere og artister som Gram Parsons og Lee Hazlewood, men som låter litt av alle påvirkningene som finnes mellom Mexico-grensen og nord til Mississippi-deltaet.

Et siste kjapt tips, Big Shoals. Du kommer garantert til å løfte øyebrynene når du hører låten til dette bandet i spillelisten. Også disse karene er fra de sørlige statene i USA, nærmere bestemt fra Gainesville, Florida. Straight up hardcore countryrock-americana  anno 2014. Denne er jeg nokså sikker på at noen i redaksjonen kommer til å ta tak i ganske snart.

Neste måned er vi midt i juli og fellesferie, og jeg kan love at det ikke blir noen liste før etter den tjuende. Samtidig er tiden inne for å presentere en årsliste med låter fra de beste albumene så langt i 2014, den skal også være klar når ferien er over.

Følg linken her for hele min profil og spillelistesamling på Spotify.

Siste artikler

Lest dette?